Emmys 2007: Dream Ballot (Actors + Actresses)

Για τις δύο μεγάλες κατηγορίες τα είπαμε αναλυτικά, και τώρα (δυο μέρες πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων) αρπάζω την ευκαιρία για να κάνω λίστες, λίστες, λίστες! Μετά το άλμα ακολουθούν οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί (σενάρια, σκηνοθεσίες και λοιπά βραβεία σε επόμενο ποστ) για τη σεζόν που πέρασε.

LEAD ACTOR, DRAMA SERIES

1. Ian McShane (Deadwood)
2. Michael C. Hall (Dexter)
3. Kyle Chandler (Friday Night Lights)
4. James Gandolfini (The Sopranos)
5. Hugh Laurie (House)

Σε αυτή τη γελοιωδώς ανταγωνιστική κατηγορία, θα κοπάναγα τον εαυτό μου που θα άφηνα έξω τους: Michael Chiklis (The Shield), Matthew Perry (Studio 60 on the Sunset Strip), Edward James Olmos (Battlestar Galactica) και Kiefer Sutherland (24).

Aλλά ο McShane όπως πάντα παρέδιδε τους διαλόγους του Milch καλύτερα από ό,τι θα το έκαναν μεγάλοι σαιξπηρικοί ηθοποιοί, ο Hall δημιούργησε ένα πορτρέτο κοινωνιοπαθούς που σχεδόν ξεπερνά και τον Tony Soprano, ο ίδιος ο Tony Soprano πέρασε από την κόλαση, μας έκανε να σπαράξουμε, και μέχρι το τέλος κατάφερε να έχει πάλι την ίδια αγελαδίσια μουτσούνα, ο Chandler εμφύσησε συναίσθημα και ακόμα και στο πλέον all-american macho στερεότυπο, ενώ ο Laurie ήταν... ο Laurie.


LEAD ACTRESS, DRAMA SERIES

1. Mary McDonnell (Battlestar Galactica)
2. Connie Britton (Friday Night Lights)
3. Edie Falco (The Sopranos)
4. Lauren Graham (Gilmore Girls)
5. Kristen Bell (Veronica Mars)

Η McDonnell ηγήθηκε του καλύτερου καστ της τηλεόρασης όντας εξίσου αυστηρή και ευάλωτη (η σκηνή της με τον Olmos στο flashback της New Caprica είναι μια από τις αγαπημένες μου στιγμές της σεζόν), η Britton παρέδωσε μια ανεπανάληπτη ρεαλιστική μητρική φιγούρα, η Falco περιφερόταν σα να μην καταλαβαίνει τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω της, εμπαθής μόνο σε όσα άγγιζαν αυτήν και το lifestyle της Carmella, ενώ η Bell πειστικά πέρασε από τα στάδια του έφηβου χαρακήρα της γυρνώντας πάλι εκεί από όπου ξεκίνησε. Όσο για την Graham? Ναι, έχω δει μόλις το 1/3 της τελευταίας σεζόν των "Gilmore Girls", αλλά και μόνο για την out of context σκηνή του καραόκε που είδα από το 3ο απ'το τέλος επεισόδιο της σειράς, η Graham θα άξιζε τη νίκη. Βλακωδώς, δεν στέλνει αυτό το επεισόδιο.


LEAD ACTOR, COMEDY SERIES

1. Alec Baldwin (30 Rock)
2. Steve Carell (The Office)
3. Jason Lee (My Name is Earl)
4. Josh Radnor (How I Met Your Mother)
5. Ricky Gervais (Extras)

O Baldwin είναι απόλυτος κωμικός θεός, σηκώνοντας την επανεφεύρεση μιας σειράς στις πλάτες του και όντας αστείος ακόμα και κάνοντας το πιο πεζό και καθημερινό πράγμα. Σε μια διαφορετική κλάση από αυτόν όλοι οι υπόλοιποι, με τον Carell να συνεχίζει να αναδεικνύει την ανθρωπιά μέσα από τον αντιπαθή του χαρακτήρα, τον Lee να είναι χρυσός όποτε ο Earl χωματίζεται αρνητικά και τον Radnor πρακτικά να βαστάει τσίλιες για τον πιο αστείο συμπρωταγωνιστή του, αλλά να το κάνει αφήνοντας τον θεατή χορτασμένο. Και τέλος όχι, δεν βλέπω "Extras", αλλά με κάτι θα έπρεπε να γεμίσω τη λίστα μου. Ο Gervais είναι ιδιοφυής κωμικός, οπότε θα τον προτιμούσα από την καταναγκαστική επιλογή του Zach Braff στη χειρότερη σεζόν του "Scrubs".


LEAD ACTRESS, COMEDY SERIES

1. Sarah Silverman (The Sarah Silverman Program)
2. Marcia Cross (Desperate Housewives)
3. Mary-Louise Parker (Weeds)
4. America Ferrara (Ugly Betty)
5. Felicity Huffman (Desperate Housewives)

Η Silverman δεν έχει ιερό και όσιο και παραδίδει την πιο βρώμικη ατάκα με το πιο αθώο ύφος του κόμου, η Cross συνεχίζει να είναι η ψυχή της Wisteria Lane στην κωμωδία και στο δράμα, η Parker αναμιγνύει οδύνη και ιδιορρυθμία σε έναν από τους αγαπημένους μου current χαρακτήρες, η Ferrara είναι το success story της χρονιάς και όχι -πολύ- αδίκως, ενώ η Huffman παραμένει μια φανταστική ηθοποιός παγιδευμένη σε έναν βαρετό χαρακτήρα.


SUPPORTING ACTOR, DRAMA

1. Gerald McRaney (Deadwood)
2. Michael Hogan (Battlestar Galactica)
3. Walton Goggins (The Shield)
4. Henry Ian Cusick (Lost)
5. Vincent Curatola (The Sopranos)

Άλλη μια τροματικά busy κατηγορία, ούτε που τολμώ να απαριθμήσω αυτούς που δυστυχώς άφησα έξω, αλλά η 5άδα για μένα είναι απολύτως ξεκάθαρη. Ο McRaney έπλασε το πιο τρομακτικό πορτρέτο κακού των τελευταίων χρόνων, με την ήρεμη δύναμη να πηγάζει από την αλαζονεία, και τη βεβαιότητα πως μπορεί να λιώσει κάθε έναν από τους κατοίκους του Deadwood, τους οποίους βλέπει όλους ως μυρμήγκια. Η αδάμαστη οργή σε κάθε του λέξη και έκφραση του προσώπου όταν η πόλη και ο Al Swearangen αρχίζουν να επιστρέφουν τα πυρά, μας έδωσε ίσως το πιο συναρπαστικό δείγμα τηλεόρασης για την περασμένη σεζόν. O McRaney είναι θησαυρός, και ο George Hearst του είναι το σπουδαιότερο πράγμα που παίρνω μαζί μου από την περίοδο 2006-2007, όπως πέρσι ήταν η αντίστοιχη πρώτη θέση αυτής πάλι της κατηγορίας, του Forest Whitaker για το "The Shield".

Μιλώντας για αυτό, οι άλλοι 4 είναι μεν μια σκάλα πιο κάτω (ή δέκα) αλλά παραμένουν όλοι τους φανταστικοί. Ο Hogan με ένα μάτι μετέδωσε όση οδύνη δεν μπορούν να περιγράψουν τα λόγια του -έτσι κι αλλιώς φανταστικού- σεναρίου, ο Goggins αποτέλεσε το απόλυτο breakthrough σε μια ερμηνεία-έκπληξη γεμάτη πόνο και ενοχές, ο Cusick και το τραγικό love story του χαρακτήρα του υπήρξε η καρδιά του αναγεννημένου "Lost", ενώ ο Curatola μας έδωσε το tear-jerker της χρονιάς με την εγκάρδια απεικόνισή του ενός ετοιμοθάνατου μαφιόζου.


SUPPORTING ACTRESS, DRAMA

1. Grace Park (Battlestar Galactica)
2. Yunjin Kim (Lost)
3. Autumn Reeser (The O.C.)
4. Kelly Bishop (Gilmore Girls)
5. Katherine Heigl (Grey's Anatomy)

Δεν ξέρω τι χάπια έπαιρνα πέρσι και άφησα την Park έξω από την 5άδα μου (Το "Downloaded" το είχες δει, Tyler του 2006? Έλεος!) αλλά και μόνο για το ξέσπασμά της λίγο πριν "αυτοκτονήσει" στα μέσα της φετινής σεζόν, θα της έδινα το βραβείο. Για να μη σχολιάσω το πώς έχει πλέον αναπτύξει ανετότατα δύο ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες στην ίδια σειρά. (Αλλά αυτό το είχε κάνει και από πέρσι. Γκούχου.)

Κατά τα άλλα, η Kim συνεχίζει χωρίς πολλές φανφάρες να είναι η καλύτερη ηθοποιός του "Lost", αλλά φέτος είχε και το πυροτέχνημά της (καθώς η Sun μαθαίνει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της), η Reeser με την απρόσμενα απολαυστική κωμική της φλέβα αναζωογόνησε μια σειρά που όλοι θεωρούσαν χαμένη υπόθεση και η Bishop επιτέλους στις δραματικές κατηγορίες μας έδωσε για τελευταία φορά τον απολαυστικά κακιασμένο (αλλά σπάνια αντιπαθή) χαρακτήρα της.

Η Heigl, μια κατηγορία από μόνη της, ήταν φέτος η καρδιά του "Grey's Anatomy", ευτυχώς ή δυστυχώς. Ίσως του χρόνου να έχω τον Tyler του 2008 να με βρίζει γιατί άφησα έξω την υπέροχη Kate Walsh, αλλά η Heigl, ευαίσθητη, υστερική, σπασμένη, δυναμική, αστεία, σκληρή, όλα μαζί σε έναν ασταμάτητο τυφώνα συναισθημάτων, ήταν η αρχή και το τέλος της σειράς της για τη φετινή σεζόν.


SUPPORTING ACTOR, COMEDY

1. Ken Jenkins (Scrubs)
2. Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother)
3. Jeremy Piven (Entourage)
4. Justin Kirk (Weeds)
5. John Krasinski (The Office)

Τη λατρεία μου για τον Jenkins την εξέφρασα και αναλυτικότερα σε πρόσφατο post για την πιο πρόσφατη σεζόν "Scrubs", ο Harris είναι legendary, ο Piven σχεδόν οργασμικός (αλλά φέτος δεν είχε το απαιτούμενο υλικό, δυστυχώς), ο Kirk είναι ό,τι πιο παλαβό συμβαίνει στο "Weeds" και αυτό λέει πολλά, ενώ ο Krasinski δίνει την απαραίτητη νότα ταύτισης με το κοινό που απαιτείται σε κάθε σωστή κωμωδία.


SUPPORTING ACTRESS, COMEDY

1. Elizabeth Perkins (Weeds)
2. Jenna Fischer (The Office)
3. Alyson Hannigan (How I Met Your Mother)
4. Sarah Chalke (Scrubs)
5. Vanessa Williams (Ugly Betty)

Wow, έφτυσα αίμα για να βρω 5 αληθινά καλές συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία (και δεν είμαι σίγουρος οτι τα κατάφερα). Αλλά η Perkins είναι σταθερά χρυσός, περιφέροντας το βλέμμα αποσύνδεσής της από το περιβάλλον της, σα να μη μπορεί να πιστέψει οτι πράγματι συναναστρέφεται με αυτά τα κινούμενα ανέκδοτα. Αγαπάμε επίσης τη Fischer γιατί φέτος ήταν η χρονιά που η Pam ανακάλυψε τον inner Jim της και την Hannigan γιατί τώρα πια δεν είναι μόνο η Willow αλλά και η ξεκαρδιστική Lilly. Συμπαθούμε την Chalke γιατί αν μη τι άλλο μας διασκεδάζει όταν φυσάει τα bangs της, αλλά και την Williams γιατί έδωσε έναν από τους memorable φετινούς villains, αν και κομματάκι over-hyped.


Ουφ, το χεράκι μου! Ελπίζω να καταφέρω αύριο να κάνω ένα ακόμα post για τις υπόλοιπες κατηγορίες, δηλαδή σενάρια, σκηνοθεσίες και guests.

4 σχόλια:

  1. Χαρά στο κουράγιο σου να τα γράφεις όλα αυτά! Χαχα. Δεν έχω δει Γκαλάκτικα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη (όμως έχω καταλάβει πως είσαι φαν), αλλά η Ελίζαμπεθ Πέρκινς για το Weeds έπρεπε να το πάρει και πέρσυ το βραβείο. Υπέροχη! Εν αναμονή της συνέχειας της σειράς! Μέγα κλιφχάνγκερ. (λολ τα ελληνικά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμ, έχω καιρό να γράψω για κάποιο επεισόδιο, οπότε "ισοφαρίζω" με τίποτα τέτοια σεντόνια!

    "Γουήντς" περιμένω σα να μην υπάρχει αύριο, και ναι, συμφωνώ για Πέρκινς. Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή τι την είχα βάλει πέρσι (βαριέμαι να κοιτάξω) αλλά λογικά θα την είχα πάλι στο #1. Είναι φανταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dexter season 2 ep.1 + 2 PREAIR!!! ΣΟΚ ΣΟΚ ΣΟΚ!!!

    Και μετά από αυτή τη σοκαριστική ενημέρωση, ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο! Λολ.

    Πώς μπορώ να κάνω μερικά σεντόνια-ποστς μικρότερα και να υπάρχει μετά "κουμπί" για να δει κάποιος το full post όπως το έχεις εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Dexter καταφθάνει! Η μαλακία είναι οτι ήθελα τώρα στη δεύτερη σεζόν να το ακολουθώ με write-ups, αλλά με τα δύο πρώτα επεισόδια τόσο γελοιωδώς νωρίς... δεν ξέρω! Argh! Αν είναι να leak-άρει κάτι, ας leak-άρει ολόκληρο!

    Για τα άλματα στα posts, αυτό θα σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή