Women and soap


Άλλος ένας σκασμός από πρεμιέρες σήμερα, με 4 νέα shows να φωνάζουν για προσοχή. Το Bionic Woman συζητιέται πολύ τελευταία λόγω των συνεχών αλλαγών που συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες, αλλά ο πιλότος εξακολουθεί να είναι ένας από τους 3-4 αγαπημένους μου για φέτος και στο δημιουργικό υπάρχει πολύ ταλέντο. Μόλις δω τον revised πιλότο θα περάσω για σχόλια επιπλέον του pilot watch entry.

Μια άλλη βιονική γυναίκα είναι η Addison Montgomery, αλλά είναι παγιδευμένη σε αυτό που μοιάζει να είναι το πιο απογοητευτικό νέο show της σεζόν. Παρ'ότι όμως ο περσινός backdoor pilot δε μου άρεσε καθόλου, θα δώσω τελικά τουλάχιστον δυο βδομάδες στη Shonda Rhimes να μου αλλάξει γνώμη.

Οι άλλες δύο νέες σειρές της μέρας είναι το τρομακτικά αδιάφορο Life (ο Ηouse αστυνομικός!) και το Dirty Sexy Money που δείχνει να είναι το πιο ενδιαφέρον από όλα τα καινούρια soapy δράματα του ABC. Πιλότο δεν είχαμε δει το καλοκαίρι, αλλά σχολιασμός σίγουρα θα υπάρξει σήμερα-αύριο.

Kαι για να μην κάνω ξεχωριστό σχολιασμό αύριο μόνο γι'αυτό, το επίσης σαπουνάτο Big Shots του ABC κάνει πρεμιέρα απόψε, με το χειρότερο hype που θυμάμαι να είχε ποτέ σειρά τα τελευταία χρόνια, και τον Rob Thomas της Veronica Mars να έχει βρεθεί κάπως μπλεγμένος σε αυτό ως consulting producer. Όποιος νομίζει οτι έλειπε από τη ζωή του μια αρσενική βερσιόν του Sex & the City, ας το δοκιμάσει να μου και πώς του φάνηκε. :P

UPDATE: Δεν το πιστεύω οτι σειρά που actually μου αρέσει θα αποτελέσει *gasp* ratings hit! To Bionic Woman άνοιξε με 13.5 μύρια θεατές, a.k.a. λιγότερο από ένα μύριο πίσω από το πολυδιαφημισμένο και πολυσχολιασμένο και γενικώς πολύ Private Practice, a.k.a. τους περισσότερους θεατές για φετινή πρεμιέρα ως τώρα, a.k.a. τα περισσότερα ζευγάρια μάτια που συγκέντρωσε πρεμιέρα σειράς σε Τετάρτη το NBC από το '99 με τον πιλότο ενός κάποιου West Wing. OK, έχω επισήμως εντυπωσιαστεί.


Μετά το άλμα ακολουθούν μερικά σχόλια για τη νέα εκδοχή του πιλότου.

Να ξεμπερδέψω με το πιο προφανές πράγμα άξιο σχολιασμού, δηλαδή τη ριζική επαναδημιουργία του χαρακτήρα της αδερφής της Jamie. Αγαπώ τη Mae Whitman πάρα πολύ συνεπώς ήμουν εξαρχής αρνητικά προκατειλημμένος, και το αποτέλεσμα νομίζω δικαιώνει τους φόβους μου. Δεν είναι καλά και ντε οτι πήραν μια πιο εύκολη οδό, πετώντας στα σκουπίδια την αναπηρία της αδερφής της Jamie, καθώς κανείς δεν τους υποχρέωνε εξαρχής να τη συμπεριλάβουν στο scipt, πέραν μιας τεχνικότητας.

(Σε κάποιο επερχόμενο στόρι η Jamie θα έπρεπε να αποσπάσει πληροφορίες από έναν... πίθηκο, για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει νοηματική, και για να δικαιολογήσουν οι παραγωγοί το πώς γνωρίζει νοηματική, αποφάσισαν να της δώσουν μια κωφάλαλη αδερφή. Όταν ο πίθηκος και το storyline του έφυγαν για το καλάθι των απορριπτέων ιδεών, το ίδιο συνέβη και με την κωφάλαλη αδερφή.)

Αυτό που με ενοχλεί σε αυτή την επανευφεύρεση είναι ο τρόπος με τον οποίο η υπέροχη σχέση των δύο κοριτσιών ξεριζώνεται βιαίως για να πάρουμε αντ'αυτής μια ακόμα τυπική δυναμική αντιδραστικού ανήλικου-προβληματισμένου αλλά ευαίσθητου ενήλικου που έχω βαρεθεί πια να βλέπω. Όταν άκουσα πια την ατάκα "You're not my real mother" έκανα τέτοιο eye-roll που με πόνεσαν τα μάτια μου. Ξεκαθαρίζω, μπορεί αυτή η σχέση να εξελιχθεί σε κάτι θαυμάσιο και υπέροχο, και δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι θα γίνει αυτό, όμως φανταστείτε πόσο ξεχωριστό θα μπορούσε να είναι αυτό που θα είχαμε αν παρέμεναν στον αρχικό τους συνδυασμό, με μια σχέση όχι τόσο συμβατική και μια ηθοποιό σίγουρα όχι τόσο τυπικά όμορφη όσο η Lucy Hale, αλλά με αληθινά acting chops, διάολε. (Για όποιον νομίζει πως η Mae Whitman αξίζει μόνο για τα κωμικά της προσόντα, ας δει το σύντομο Thief του FX και θα καταλάβει από πού πηγάζει όλη αυτή η απογοήτευσή μου.)

Το υπόλοιπο επεισόδιο είναι λίγο-πολύ ίδιο, πέραν των συνηθισμένων αλλαγών στο soundtrack (με ένα μεγάλο faux-pas, μάλιστα, τη χρησιμοποίηση του ιερού "Breathe Me" κάτι που θα όφειλε να είναι απαγορευμένο) και κάποιων ελαφρώς άτεχνων πετσοκομμάτων στο μοντάζ για να έρθει ο πιλότος στα επιθυμητά χρονικά όρια. Ήλπιζα οτι κάποια εφέ θα είχαν τελειοποιηθεί περισσότερο από την αρχική βερσιόν που είχαμε δει το καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό.

Δε θέλω να βγω αρνητικός εδώ, απλώς σημειώνω κάποιους προβληματισμούς μου για μια σειρά που δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα απολαύσω πάρα πολύ. Για περισσότερα σχόλια περί του πιλότου τσεκάρετε το pilot watch entry, στο οποίο κατά βάση εξυμνώ όλα τα υπόλοιπα aspects αυτού του πιλότου. Μου άρεσε η Ryan, η Sakhoff ήταν φανταστική, η σκηνή μάχης στη βροχή ήταν τέλεια, η συνωμοσία μοιάζει σωστά δουλεμένη και ξέρω οτι θα είναι σωστά δουλεμένη (αυτό το εγγυάται η παρουσία του Jason Smilovic στη θέση του showrunner), και οι παράλληλοι που μοιάζει διατεθειμένο το show να τραβήξει είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. (σαν μικρό hint ήταν η φαινομενικά throwaway ατάκα της μικρής στο αυτοκίνητο όταν βλέπει τη Jamie να τρέχει σαν τον Flash: "I just thought it was cool that a girl could do that.")

Μe likey.

6 σχόλια:

  1. Se poio paizei o Vartan? Sto Big Shots? Bariemai na psaxno tora... pantos an simera exei epistrofi Peter Krause KAI Michael Vartan, then I can't complain. Den pao sto Once. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, στο Big Shots είναι ο Vartan. Δες το να μου πεις. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θλιβερή ατάκα "Men; we are the new women!" ακούγεται στο Big Shots και αρκεί για να το καταδικάσει για πάντα στη συνείδησή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το "pilot" του Private Practice και man, does it suck! Είναι απαίσιο! Ο ηλίθιος χορός της totally-out-of-characteragain Addison, η αντικατάσταση της Merrin Dungey από την oh-my-God-κοίτα-κάτι-μπράτσα McΠώς-τη-λένε, τα kinky της ερωτικής ζωής του Connor, όλα άθλια! Το back-door pilot με είχε απογοητεύσει λίγο μεν, αλλά είχα ελπίδες. Τώρα δεν έχω σχεδόν ΚΑΜΙΑ. Addison, GO BACK TO SGH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ατάκα αυτή θα ήταν αρκετή από μόνη της για να μην το παρακολουθήσω. Το τραγικό hype δε βοηθάει την κατάσταση. ;)

    Για Private Practice θα επανέλθω αύριο αν το παρακολουθήσω κι έχω το κουράγιο. Φοβάμαι οτι θα χρειαστώ όλο το weekend για να κάνω catch-up σε όλο το νέο φορτίο αυτής της βδομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το περιμενα και εγω για το Bionic Woman και χαιρομαι ιδιαιτερα.Απο ολους τους καλοκαιρινους πιλοτους ηταν ο αγαπημενος και φαινεται και ενα project που εχει και αρκετα να μας πει.Κριμα που αλλαξανε την αδελφουλα μου αρεσε καλυτερα η παλια (και οχι μονο λογω arrested), δεν αλλαζανε τον γκομενο/καθηγητη/χειρουργο/με father issues;Γιατι μου φανηκε πως τελεια επιλογη για αυτον τον ρολο θα ηταν ο Michael Vartan;

    ΑπάντησηΔιαγραφή