Emmys 2010: sort-of-instant reaction


Όπως κατά κανόνα συμβαίνει εδώ και χρόνια, δεν έχω πολλά να πω για τις υποψηφιότητες των Έμμυ. 30 Rock και Mad Men είναι ψιλοπαντού, κατά τας Γραφάς, τα Έμμυ όπως αναμενόταν αγκάλιασαν το Glee, το Modern Family, το True Blood και, εχμ, την Betty White- άρα όλα είναι φανταστικά ή φανταστικά ξενέρωτα ανάλογα πώς βλέπετε κάθε μία από αυτές τις σειρές. (Για την Betty White προφανώς δεν τίθεται ζήτημα επιλογής.)

Το αναπάντεχο συνέβη στις μικρολεπτομέρειες, κι εκεί ήταν που τα Έμμυ φέτος δείχνουν να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τη ρουτίνα και την προβλεψιμότητα στην οποία συνήθως μας επιφυλάσσουν. Οπότε, αντί να αναλωθώ στις όποιες αντιρρήσεις μου για την απουσία των προσωπικών μου αγαπημένων σειρών (COMMUNITY ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ), που ο καθένας έτσι κι αλλιώς μπορεί να παραθέσει λίστα με τις δικές του, προτιμώ να επικεντρωθώ στις ευχάριστες εκπλήξεις που έκαναν τη φετινή, μια από τις πληρέστερες λίστες υποψηφιοτήτων Έμμυ της πρόσφατης μνήμης.

*Conan. Απλά. Το Tonight Show with Conan O'Brien, παρότι φυσικά και δεν προτάθηκε από το ίδιο το NBC (το οποίο στάθηκε στο πλευρό του Σαγώνια), είναι υποψήφιο σε όλες τις κατηγορίες για Variety Show. Αν κερδίσει κιόλας, θα μιλάμε περί ιστορικού επιτεύγματος.

*Treme. Για σκηνοθεσία. Δεν τους το είχα των σκηνοθετών, αλλά φοβερή επιλογή, ο πιλότος αν ήταν ταινία θα σάρωνε τα Όσκαρ.

*Τρομερή ως είθισται η κατηγορία με τις χορογραφίες. Έχουμε έναν Adam Shankman, έχουμε μια Mia Michaels, έχουμε μια Stacey Tookey (η λατρεμένη, σχετικά-new entry Καναδέζα του SYTYCD), έχουμε μια Chelsie Hightower και τα συγκλονιστικά της πόδια, και έχουμε και τον Derek Hough να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Derek Hough είναι αυτός που πηδάει την Cheryl Cole. Οπότε ίσως το Emmy να μην του λέει και πάρα πολλά αυτή τη στιγμή.

*Η διαφήμιση του Old Spice στην κατηγορία καλύτερου commercial, την οποία όποιος είδε θα αναφώνησε σίγουρα "ΕΝΑ ΟΣΚΑΡ, ΕΝΑ ΟΣΚΑΡ!!!" χωρίς να περιμένει ότι actually αυτό θα έφτανε κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

*Από την όλη -υπερβολική- παρουσία του Glee, ξεχωρίζω τις δύο όντως εξαιρετικές συμμετοχές του, δηλαδή την σκηνοθεσία του Paris Barclay για το υπέροχο επεισόδιο 'Wheels', και φυσικά για την συμμετοχή του Neil Patrick Harris. (Ο οποίος, στις δύο υποψηφιότητες φέτος, το καλό που τους θέλω να του δώσουν κι ένα Emmy επιτέλους.)

*Το Survivor σκανδαλωδώς απουσιάζει από την μεγάλη κατηγορία των Reality, αλλά το εκπληκτικό '
Tonight, We Make Our Move' επεισόδιο, δηλαδή μια από τις ελάχιστες φορές που το αποτέλεσμα του Tribal είναι όντως έκπληξη, είναι υποψήφιο για μοντάζ.

*Είναι υποψήφιο το 'Nothing Suits Me Like a Suit', δηλαδή ό,τι καλύτερο συνέβη φέτος σε μια κακή σεζόν ΗΙΜΥΜ.

*Αναγνωρίστηκε επιτέλους ο δύσμοιρος ο Tony Shalhoub.

*Αναγνωρίστηκε επιτέλους η ύπαρξη του Friday Night Lights και του εξαιρετικού καστ του. Kyle Chandler, Connie Britton, καιρός ήταν.

*Η Leslie Knope οδηγεί την Amy Poehler στην υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου!!


Και συγγνώμη, αλλά θα κλείσω με το μεγαλύτερο WTF όλων, που είναι η απουσία του Fringe από την κατηγορία καλύτερων ειδικών εφέ. Οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα τυφλοί.

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

.

16 σχόλια:

  1. Πολυ γρηγορα.

    - Μαντ μεν, 30 ροκ εχουν γινει κατι σαν γαγραινα, ειναι παντου και σιγα μην αξιζουν τοσα βραβεια.

    - ΦΝΛ ρε παρταλια!!! Αντε επιτελους ξεστραβωθηκαν!!

    - Σε ποιο παραλληλο συμπαν το γκλι θα ειχε τοσες υποψηφιοτητες?

    - Την στιγμη που η φρητζαρα και ο επιγειος θεουλης της απουσιαζουν?

    - Γινεται να παρει ο Τζεσυ Πικμαν ΕΜΜΥ? Αγαπω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι για Τζέσι Πίνκμαν, χίλια ναι.

    Ο Σαλούμπ δε θα πεθάνει ποτέ ρε. Θα προτείνεται ακόμα και μετά το τέλος του Μονκ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν πολλά συμφέροντα από πίσω, που βγαίνουν στην επιφάνεια σε φάσεις, τα άτιμα τα Emmys, και πολλά FAIL για να συζητάμε μέχρι-τα-επόμενα (Community, λαίμαιαιαι!!!), αλλά μερικές φορές μας εκπλήσσουν πολύ ευχάριστα.

    Κάποιες φορές απλά αναγνωρίζουν όπως-είναι-πρέπον-και-αναμενόμενο το popular culture που κατακλύζει τα Interwebs, όπως αυτό με τη Betty White εδώ (καλά, της έφεξε αγρίως, κι απ' το πουθενά, φέτος!) και άλλες φορές απλά αναγνωρίζουν πράγματα που συζητάμε για καιρό ήδη, και χαίρομαι που... τα βλέπουν κι αυτοί.

    Με το Old Spice commercial, ξερωγώ, ένοιωσα όπως είχα νοιώσει... με το Dick in a Box digital short του SNL το 2007 - ξέρεις, εκείνο το τρομερό με τον Justin Timberlake, που το είχαμε συζητήσει ως τα Emmys, είχαμε κάνει references σ' αυτό, κτλ, πάλι.

    Βέβαια... με απογοητεύουν. Η χρονιά φέτος ήταν πρωτίστως υπέροχη χάρη στην ύπαρξη του Community, και μετά έρχονται όλα τ' άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σαλουμπ ολ δε γουει, αλλα ποιος δυσμοιρος μωρε; ενδοφλεβιες τις ηπιες τις μπυρες στο werchter; :P


    εχει κερδισει τρια, και εχει προταθει για αλλα τεσσερα. Και χρυση σφαιρα κερδισμενη.

    Φτανει. Μεχρι και ο μονκ το τεταρτο εμμυ σε μπαμπλ ραπ θα το τυλιγε.


    Νταξει, λεμε και καμια μαλακια.
    Ειμαι πληγωμενος ακομα για νομπλ και κομμιουνιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mel, word και για το Community, και για το Old Spice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα βλεπεις; και ετρεξα να πω την εξυπναδα μου. Κατι τετοιοι σαν κι εμενα μας πανε πισω.



    απ τη μια σαρωσε το br ba, και ειχε και fnl και τρεμε, απ' την αλλη το γκλι παιρνει 140 νοντς, και νταξει μη το χεζουμε, καλο ηταν, αλλα τετοια υπερβολη ουτε στην σταματινα τοσα χρονια.



    Μαρεσει εγω που φωναζω για τον νομπλ. εδω δεν προταθηκε στα βασικα η φριντζαρα.


    ενιχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι άσε, είπαν στα Έμμυ να αναγνωρίσουν και τι είναι hot right now, κι αυτά ξεκωλώθηκαν. Anyway.

    Για Noble δεν περίμενα ποτέ τίποτα. Τα κανάλια ποτέ δεν ξοδεύουν κόπο και ιδρώτα για να σπρώξουν βαριά sci-fi/fantasy, εκτός αν πρόκειται για μαζικά φαινόμενα τύπου X-Files/Lost ή αν μιλάμε για το ΗΒΟ και για το μεγαλύτερο χιτ του. Οτιδήποτε άλλο, είναι καταδικασμένο να έχει τη μοίρα της Buffy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καημένο Community. Ούτε μια; Σνιφ. Τουλάχιστον το Fringe πήρε και μια υποψηφιότητα για το ηχητικό μοντάζ ορ σάμθιν.

    Το Glee πήρε πολλές αλλά κάτι μου λέει πως θα φύγει με άδεια χέρια και θα τιμηθεί στις αντίστοιχες κατηγορίες το Modern Family. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Asxeto alla to petixes gia to office! http://ausiellofiles.ew.com/2010/07/08/office-dwight-michael-boss-spoilers/

    (Twra an auto einai kalo h kako god knows only..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οπότε αν γύρισει και το Fringe ενά βουβό επεισόδιο/αριστούργημα που θα μνημονεύεται στους αιώνες των αίωνων έχει κάποιες ελπίδες να προταθεί:P

    Κατά τ' άλλα forza Breaking Bad και ΤΟ COMMUNITY ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φέτος δεν έχω δει πάρα πολλά αλλά πραγματικά το Community δεν μπορεί να ΜΗΝ έχει ούτε μια υποψηφιότητα και να είναι το Office στις καλύτερες φετινές κωμωδίες. Από την άλλη ο Matthew Fox, κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει Emmy, το ίδιο και ο Jim Parsons. Το The Pacific το αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To Fringe εχει οντως τα καλυτερα special effect δυτικα της τηλεορασης (και προς ολες τις αλλες κατευθυνσεις, βασικα). Τεχνικα και - κυρίως - αισθητικα.

    Yay για τον Conan, agreed για την ελλειψη προσωπικων αγαπημενων (COMMUNITY, ΛΕΜΕ) και για τη σκηνοθεσια του Treme, τα αλλα δεν με ενδιαφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ας παρει το breaking bad τα 3 βασικα πουναι υποψηφια και ολα τα αλλα ας τα δωσουν οπου ναναι.

    mr walter white and jesse spinkman, BIATCH !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TI???!!! Δεν έχει Emmy o Neil Patrick Harris??!! Να του δώσουν και τα 2 , παρακαλώ και γρήγορα. Μεγάλη παράλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή