Emmys 2007: Comedy Series

Kωμικές κατηγορίες, και τα πρώτα post-"Arrested Development" βραβεία. Μου φαίνεται τόσο περίεργο που πρέπει να διαλέξω νέο #1... Επιπλέον, το περσινό μου #2 "Gilmore Girls" φέτος κατά σειρά α) έγινε βλακεία, β) κόπηκε, γ) μεταφέρθηκε στις κατηγορίες του δράματος. Too little, too late, νομίζω? Περισσότερα μετά το άλμα.

Dream Ballot:
  1. ΗΟW I MET YOUR MOTHER
    Ξέρω, δεν είναι high concept, δεν είναι quirky, δεν είναι hip, δεν είναι cool και δεν έχει καν επιτυχία στα ratings. Αλλά είναι awesome. Και είναι και legendary. Και μας έδωσε το slap bet και την Robin Sparkles. Στην τελική, περιμένετε εσείς τον Barney να suit up και πείτε του μετά κατάμουτρα οτι δεν τον λατρεύετε.

  2. The Office
    Τεχνικά, η αρτιότερη τηλεοπτική κωμωδία αυτή τη στιγμή. Έχει το καλύτερο καστ, το πιο ενδιαφέρον concept, τα καλύτερα σενάρια, τους καλύτερους σκηνοθέτες, και μέσα σε όλη την τρέλα μας έδωσε ένα will-they-or-won't-they love story για τα βιβλία της ιστορίας. Επιπλέον, φέτος οι παραγωγοί κατάφεραν να συμμαζέψουν σχετικά και τον Dwight, αφήνοντάς μου απολύτως τίποτα να έχω να γκρινιάζω.

  3. 30 Rock
    Δεν κατάλαβα ακριβώς το πώς και το πότε, αλλά αυτό που ξεκίνησε ως μια αδιάφορη κωμωδία για ένα αδιάφορο show μετατράπηκε σχεδόν overnight στο κοντινότερο ξαδερφάκι του "Arrested Development" που θα μπορούσε να στηρίξει ξανά η network τηλεόραση. Blame Jack Donaghy, δεν ξέρω.

  4. Weeds
    Η δεύτερη σεζόν τα είχε όλα. Wacky χαρακτήρες, random χιούμορ, πειστικό δράμα, αξέχαστες ερμηνείες και ένα αποστομωτικό Tarantino-esque cliffhanger που με έχει ακόμα να μετράω τις μέρες ανάποδα μέχρι την πρεμιέρα της 3ης σεζόν. Plus, hey, Zooey Deschanel. Θα έβλεπα οτιδήποτε.

  5. Scrubs
    Τα είπαμε πρόσφατα και πιο αναλυτικά, αλλά ανάμεσα σε μια άνιση σεζόν "Srcubs" και μια άνιση σεζόν "Entourage", θα προτιμώ πάντα εκείνη τη σειρά που έχει τον Bust-a-move Old MC και τον Bob Kelso. Εγγυημένο χρυσάφι.

Class of 2006:
  • Arrested Development. Αιωνία του η μνήμη. Σε 20 χρόνια από τώρα θα το κοιτάμε και θα αναρωτιόμαστε ακόμα πώς στα κομμάτια μπόρεσε να προβληθεί τέτοιο show στην τηλεόραση για 3 χρόνια.
  • Curb Your Enthusiasm. Μου λένε οτι είναι καλό, και τους πιστεύω. Αλλά φέτος δεν είχε κοκό.
  • The Office. Πέρσι είχε καλύτερη σεζόν από οτι φέτος, αλλά φέτος δεν έχει αντίπαλο.
  • Scrubs. Η πιο ανώμαλη περσινή υποψηφιότητα (μοναδική του υποψηφιότητα, αυτή για Comedy Series) αλλά και απόλυτα δίκαιη επιτέλους. Ελπίζω σε repeat, κι ας μην είχε σεζόν αντάξια της απίθανης περσινής.
  • Τwo and a Half Men. Την όποια ανάγκη μου σε παραδοσιακό sitcom την καλύπτει για την ώρα το "HIMYM", οπότε δεν έχω άποψη για αυτή τη σειρά. Το buzz επίσης είναι σχετικά ανύπαρκτο, συνεπώς αδυνατώ να μεταφέρω έστω τι "ακούγεται" για φέτος.

Eπικρατέστεροι:

Από τις επιλογές μου το "30 Rock" λογικά θα μπει εύκολα στην πεντάδα, και το "Office" θα πρέπει να αυτοκτονήσει για μην κερδίσει την κατηγορία. (Το οτι οι παραγωγοί στέλνουν το επεισόδιο "The Coup" είναι ένα πρώτο βήμα προς τον γκρεμό, αλλά ελπίζω πως οι ψηφοφόροι δε θα κρίνουν βάσει αυτού.) Το τρίτο φαβορί για την πεντάδα είναι η "Ugly Betty" ως #1 φετινή κωμωδία, που θα προλάβει στο τσακ να τσιμπήσει την υποψηφιότητα πριν δει ένα κύμα αρνητικού buzz να επιτίθεται από όλες τις πλευρές. (Ρωτήστε και στην Wisteria Lane, κάτι θα ξέρουν.)

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο-πολύ ανοιχτές, αλλά ένα προβάδισμα στο "Entourage" θα το δώσω γιατί στέλνει πολύ καλό επεισόδιο και γιατί απολαμβάνει ενός σχετικά ήρεμου, αλλά εν γένει σταθερά θετικού buzz για 2ο σερί χρόνο. Η λογική και η παράδοση δείχνουν "Two and a Half Men" για την άλλη θέση, αλλά δε θα απέκλεια μια σφήνα του "HIMYM" που μπορεί να κερδίσει τους φαν του παραδοσιακού sitcom-- δεν είναι εξίσου γνωστό με τους Άντρες, αλλά το αριστούργημα που στέλνει μπορεί να εκπλήξει πολλούς ψηφοφόρους που δεν το γνώριζαν. Με λιγότερες πιθανότητες ακολουθούν "Scrubs", "Weeds", "Extras" και για λόγους συνήθειας περισσότερο, "Desperate Housewives".

4 σχόλια:

  1. Όταν λες "κόπηκε" τι εννοείς;;;;;
    Πάντως είναι μακράν η πιο αδικημένη σειρά ever. Τόσες season, ένα emmy σ' αυτήν την κακομοίρα τη Lauren δε βρήκαν να δώσουν; ΕΛΕΟΣ!

    Είναι και μένα η #2 μου! Καλά εγώ δε βλέπω και τόσες σειρές όσο εσύ. Πρέπει να είσαι κολλητός με τον Αέναο, έτσι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Welcome, welcome!

    To "Gilmore Girls" μας τελείωσε φέτος, αλλά στην ουσία μας είχε χαιρετήσει από πέρσι όταν αποχώρησε η δημιουργός.

    Το οτι η Lauren Graham δε βραβεύτηκε ποτέ με Έμμυ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία των βραβείων, αλλά τι να κάνεις. Εδώ δεν το δώσανε στη Marcia Cross, που πρωταγωνιστεί και σε δημοφιλέστατη σειρά, το "Gilmore Girls" θα βραβεύανε? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α είσαι κι εσύ παιδί της Bree βλέπω. :P
    Και golden globe πήρε η Hatcher! Έλεος! Αν όχι η Marcia, τουλάχιστον η Felicity! (Καλά, αυτή έπρεπε να είχε πάρει oscar αλλά να μην το ανοίξουμε το θέμα)

    Κρίμα πάντως γιατί ήταν τέλεια σειρά. Ακόμα και με τα inside jokes και με τις ατάκες που έπρεπε να ήσουν Αμερικάνος για να τις καταλάβεις, ήταν άπαιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, πέφτει πολύ ωραία η Teri Hatcher και μάγεψε όλους τους ψηφοφόρους. Αν είναι δυνατόν...

    Bree FTW ρε, όλη τη σειρά τραβάει! Φέτος μόλις την έκανε λόγω εγκυμοσύνης για λίγα επεισόδια κόντευε να με πάρει ο ύπνος όποτε παρακολουθούσε το "Housewives".

    Ούτε και φέτος όμως θα το πάρει, δυστυχώς, το έχει κι αυτηνής η μοίρα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή