Summer guide 2010


Τι θα δούμε αυτό το καλοκαίρι; Κάτι για True Blood πήρε το αυτί μου. Και πολλές επαναλήψεις.


Σε κατηγοριούλες τακτοποιημένες, έστω σχηματικά για να συνεννοούμαστε, (και με χρονολογική σειρά πρεμιέρας στο τέρμα του post για να μη χάνεστε) αυτές είναι οι σειρές που περιμένουμε περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Μαζί για δωράκι, αντίστοιχες ανά κατηγορία προτάσεις για τι σειρές να κάνετε catch-up, και τι παλιότερο αξίζει να ανακαλύψετε. Go!

~-~-~

Sci-Fi & Fantasy
>To blockbuster: True Blood (Season 3, HBO)
Η αγαπημένη ένοχη απόλαυση του καλοκαιριού, μια σειρά που με δυσκολία θα περιέγραφες ακριβώς ως 'καλή', αλλά που με ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία θα μπορούσες να μην κάτσεις να παρακολουθήσεις με πίτσες και κοκακόλες το κάθε επεισόδιο. Και για μπόνους απόλαυση, δεν έχεις καν το άγχος του 'πώς θα τελειώσουν όλα'. Είναι τόσο silly & sexy fun που η απόλαυση είναι στο Τώρα και δεν κρέμεται από καμία προϋπόθεση. Και δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα και μόνο τα teaser posters θα αρκούσαν για να με εξιτάρουν.
>Ο rookie: Haven (Season 1, SyFy)
Οι παραγωγοί της Dead Zone μεταφέρουν σε mini-series 13 επεισοδίων μια νουβέλα του Stephen King η οποία επικεντρώνεται σε μια πόλη όπου εξορίζονται καταραμένοι. Ακούγεται
γαμάτο.
>Τα υπόλοιπα: Warehouse 13 (Season 2, SyFy), Eureka (Season 4, SyFy), The Gates (Season 1, ABC)
>Catch-up: Fringe (2 seasons)
Ακολουθεί τη δομή των X-Files, έρχεται από συγγραφείς του Alias και παραγωγούς του Lost. Και αυτά δεν είναι τα καλά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι κρατά τα καλύτερα στοιχεία όλων των παραπάνω σειρών. Αργεί λίγο να πάρει μπροστά, οπότε κάντε λίγο υπομονή εκεί για μισή περίπου σεζόν, αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσει να ξετυλίγεται μια συναρπαστική μυθολογία (που απλώνεται και πέρα από εκεί που τελειώνει ο δικός μας κόσμος, αλλά πάντα με μέτρο και συνέπεια) και πραγματοποιείται μια αποκάλυψη που δίνει καρδιά και δραματουργικό κέντρο βάρους στα όσα -συναρπαστικά και εξώκοσμα- παρακολουθούμε, η σειρά εξελίσσεται σε ένα από τα 2-3 καλύτερα δράματα που παίζονται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.
>Vault: Twin Peaks (2 seasons)
To πατρόν. Για την Buffy, για τα X-Files, για τις, εχμ, Desperate Housewives, για τα πάντα όλα. Συναρπαστικό και μεγαλειώδες μέσα από τις κορυφώσεις του όσο και μέσα από τα λάθη του. Ίσως η πιο επιδραστική σειρά των τελευταίων 30-35 χρόνων.
>Μόνο αγάπη: Joss Whedon. Τα πάντα. Ποτέ μα ποτέ δε θα σε απογοητεύσει, στο τέλος. Εγγύηση.

~-~-~


Περιπέτειες
>To blockbuster: Burn Notice (Season 4, USA)
Δεν είναι ότι το έχω παρακολουθήσει ποτέ ευλαβικά, αλλά όποτε το έχω κάνει δεν έχω βαρεθεί. Είναι η ιδανική συνταγή για μια ευχάριστη καλοκαιρινή διασκέδαση με κατασκόπους, καταδιώξεις, Bruce Campbell και χιούμορ. Πώς να στο πω αλλιώς, αν ήταν ταινία θα πήγαινες κάθε Κυριακή στον θερινό Σινέ Παλλήνη για να βλέπεις το νέο επεισόδιο.
>Ο rookie: Rubicon (Season 1, AMC)
Ξέρετε τα αισθήματά μου απέναντι σε σειρές που επιχειρούν αυτό το αφάνταστα κουρασμένο concept "ο ήρωας αντιμετωπίζει μια τραγωδία που τον στέλνει σε μια αναζήτηση στοιχείων η οποία αποκαλύπτει μια τεράστια κρυφή συνωμοσία". (Και αν δεν τα ξέρετε, νομίζω εύκολα τα υποθέσατε από τα συμφραζόμενα.) Αλλά να, αν είναι να το κάνει κάποιος σωστά, θα είναι το AMC. Πρωταγωνιστούν James Badge Dale (Pacific, 24), Lily Taylor, Miranda Richardson.
>Τα υπόλοιπα: The Good Guys (Season 1, Fox), Lie to Me (Season 2.5, Fox), Leverage (Season 3, TNT), Scoundrels (Season 1, ABC)
>Catch-up: Spartacus: Blood and Sand (1 season)
Αίμα και σπέρμα. Αυτό. Μόνο. Μετά το μακελειό που θα αντικρύσουν τα αθώα μάτια σας, δε θα πιστεύετε ότι αφήσατε τον εαυτό σας να εθιστεί σε αυτή τη σειρά. Αλλά τότε θα είναι αργά.
>Vault: NYPD Blue (12 seasons)
Φυσικά μην ασχοληθείς με μια ολόκληρη δεκαετία τηλεόρασης, αλλά ειλικρινά σου μιλάω, οι 3 πρώτες σεζόν της σειράς είναι David Milch στα καλύτερά του, είναι Deadwood και είναι Shield μαζί, είναι αστική απόγνωση όπως σπάνια έχει καταγραφεί, είναι σπουδές τραγικών χαρακτήρων, είναι τιτανοτεράστιες ερμηνείες (από μια εποχή πριν ο David Caruso γίνει ανέκδοτο, και που ο Jimmy Smits ήταν ακόμα ένας 'ωραίος αλλά λίγος'), είναι το αστυνομικό δράμα όσο καλό μπορεί να είναι. Μη σε ξεγελάει η χρονιά 1993. Μη σε ξεγελάει το ελεύθερο δίκτυο ABC. To NYPD Blue μοιάζει σαν κάτι που θα έβλεπες σε καλωδιακή τηλεόραση σήμερα. Έτσι, όπως είναι.
>Μόνο αγάπη: The Unusuals. Τα έχουμε πει. Αδερφικό πράγμα. Υπέροχο. Με αληθινή ψυχή. Δες το οπωδήποτε, 10 επεισοδιάκια είναι. Θα νιώθεις λίγο πιο όμορφα μετά.

~-~-~


Δράμα
>To blockbuster: Mad Men (Season 4, AMC)
H σειρά που έχει βαλθεί να ξεπεράσει σε διακρίσεις και αναγνώριση ακόμα και το Sopranos. (Kαι το ξέρω ότι η κάλυψη υστέρησε τραγικά τις περασμένες 2 σεζόν, αλλά αυτές ήταν οι δυσκολίες του να προγραμματίζεις φεστιβάλ για μήνα Σεπτέμβριο.)
>Ο rookie: The Big C (Season 1, Showtime)
Επειδή ξέρετε τι είναι ταυτόσημο με την έννοια του καλοκαιριού, της ξενοιασιάς, του καλού καιρού: Μια σειρά με την Laura Linney στο ρόλο μιας καρκινοπαθούς! I kid. Θα είναι μια Καλή Σειρά, υποθέτω. Αλλά δε σας το κρύβω πως ανησυχώ, γιατί από τις λίγες περιγραφές δε βλέπω πουθενά κανένα λόγο για εμπόριο ναρκωτικών. WHAT'S THE CATCH;;
>Τα υπόλοιπα: Rescue Me (Season 6, FX), Memphis Beat (Season 1, TNT), Terriers (Season 1, FX), Rookie Blue (Season 1, ABC)
>Catch-up: In Treatment (2 seasons)
Επαναστατικό format, 5 επεισόδια τη βδομάδα, κάθε νύχτα της βδομάδας ένας ασθενής, 5 προσωπικές διαδρομές και όλες μαζί σχηματίζουν το πορτρέτο ενός άντρα, του πρωταγωνιστή ψυχολόγου Paul. Σπουδαίος Gabriel Byrne όσο και η ίδια η σειρά, σε ένα κολάζ καθηλωτικών ημίωρων ψυχαναλυτικών τετ-α-τετ.
>Vault: Six Feet Under (5 seasons)
Ζωή και θάνατος σε ένα ονειρικό οικογενειακό πορτρέτο. Πολύ ψηλά highs, πολύ χαμηλά lows, 2 σπουδαίες σεζόν, ένα αξεπέραστο καστ, και ο καλύτερος επίλογος στην ιστορία της TV. Ένα θα σας πω. Το blog αυτό ξεκίνησε κάτι σαν 5 λεπτά αφού είδα το τελευταίο επεισόδιο του Six Feet Under.
>Μόνο αγάπη: John from Cincinnati. Πιο σουρεάλ πεθαίνεις, αλλά αυτοί οι σέρφερς με έφεραν σε ό,τι πιο κοντινό είχα ποτέ μου σε θρησκευτική εμπειρία. Χαίρεσαι που υπήρξε ποτέ κάτι τόσο πειραματικό στην τηλεόραση, την κάνει πλουσιότερη ως μέσο.

~-~-~


Κωμωδία
>To blockbuster: Entourage (Season 7, HBO)
Ή αλλιώς, Εκείνο Που Παραιτείσαι Από Την Προσπάθεια Να Το Παρατήσεις Κι Απλά Απολαμβάνεις Με Σβηστό Το Μυαλό Την Διαρκή Επανάληψη Του Ίδιου Ακριβώς Μοτίβου Και Storyline.
Τώρα Με Sasha Grey.
>Ο rookie: Neighbors from Hell (Season 1, TBS)
Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό με εξιτάρει. Horror animation sitcom λέει η
wikipedia, με οικογένεια τεράτων που προσπαθεί να αφομοιωθεί στον πληθυσμό μιας περιοχής ώστε να σταματήσουν ένα γιγαντιαίο τρυπάνι που μπορεί να σκάψει μέχρι τον πυρήνα της Γης (!). Από την Pam Brady που έχει παίξει πολλή μπάλα με τα παλικάρια του South Park.
>Τα υπόλοιπα: Futurama (Season 6, Comedy Central), Hung (Seaon 2, HBO), Louie (Season 1, FX), Weeds (Season 6, Showtime), The Hard Times of RJ Berger (Season 1, MTV)
>Catch-up: Community (1 season) & Parks and Recreation (2 seasons)
Οι καλύτερες κωμωδίες στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν στην αρχή σου ξίνιζαν, μείνει μαζί τους, στο τέλος θα σε ξεπληρώσουν και με το παραπάνω. Έχουν καρδιά και έχουν θεότρελο χιούμορ, με φάτσες, ατάκες και καταστάσεις που κατατάσσονται ως instant classics. Και για να στο πω κι αλλιώς, το
paintball episode του Community θα το συζητάμε ακόμα σε 10 χρόνια από τώρα.
>Vault: M*A*S*H (11 seasons)
Από τις πιο αγαπημένες σειρές που έχουν παιχτεί ποτέ. Μην το παίζω έξυπνος, μιάμιση σεζόν έχω δει μόνο, κι αυτή πριν από 3 χρόνια, οπότε περισσότερο το γράφω ως κίνητρο και για μένα. Εναλλακτικά πιάσε το Seinfeld, αυτό το έχω δει όλο, οπότε μετά αν δεν γουστάρεις με κυνηγάς ελεύθερα.
>Μόνο αγάπη: Grosse Pointe. Απλά απίστευτη one-season σάτιρα του κόσμου της τηλεόρασης, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Από τον Darren Star. Ναι, αυτόν, του 90210 και του Sex & the City. Ειλικρινά το λέω, δεν θα πιστεύεις πόσο must είναι, ειδικά αν έχεις ποτέ στη ζωή σου δει έστω λίγο teen drama.

~-~-~

Ριάλιτι
>To blockbuster: So You Think You Can Dance (Season 7, Fox)
Σε κάποια φάση προλάβαινα να το σχολιάζω και σε εβδομαδιαία βάση (where has the time gone!), ελπίζω φέτος να το ξαναπιάσω. Μας έχει δείξει αποστομωτικά πράγματα, ας είναι καλά η Mia Michaels.
>Ο rookie: The Real L Word (Season 1, Showtime)
Είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι.
>Τα υπόλοιπα: Hell's Kitchen (Season 7, Fox), Jersey Shore (Season 2, MTV), America's Got Talent (Season 5, NBC)
>Catch-up και
>Vault και
>Μόνο αγάπη: Survivor. Όχι μόνο δεν παίζει να βαρεθείς κατά τη διάρκεια επεισοδίου, αλλά εδώ μιλάμε ουσιαστικά για ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που μέσα από 10 χρόνια προβολής και 3 all-star κύκλων έχει φτάσει στο σημείο να έχει αναπτύξει μια ολόδική του, εμ, μυθολογία. Δεν υπάρχει καταλληλότερη λέξη. Έχει τους ήρωες, έχει τους villains, τους θρύλους, τους losers, τους πειρατές, τους quitters, το βασιλικό ζεύγος, όλα τα έχει. Προτεινόμενη test season: #7 (Pearl Islands)

~-~-~

Αναλυτικό πρόγραμμα:

27 Μαϊου
So You Think You Can Dance (Season 7, Fox)

1 Iουνίου
Hell's Kitchen (Season 7, Fox)
America's Got Talent (Season 5, NBC)

3 Ιουνίου
Burn Notice (Season 4, USA)

7 Ιουνίου
Neighbors from Hell (Season 1, TBS)
The Secret Life of the American Teenager (Season 3, ABC Family)
The Good Guys (Season 1, Fox)
Lie to Me (Season 2.5, Fox)

13 Ιουνίου
True Blood (Season 3, HBO)

14 Ιουνίου
The Hard Times of RJ Berger (Season 1, MTV / Preview: June 6)

20 Ιουνίου
Leverage (Season 3, TNT)
The Gates (Season 1, ABC)
The Real L Word (Season 1, Showtime)
Scoundrels (Season 1, ABC)

22 Ιουνίου
Memphis Beat (Season 1, TNT)

24 Ιουνίου
Futurama (Season 6, Comedy Central)
Rookie Blue (Season 1, ABC)

27 Ιουνίου
Entourage (Season 7, HBO)
Hung (Seaon 2, HBO)

29 Ιουνίου
Louie (Season 1, FX)
Rescue Me (Season 6, FX)

9 Ιουλίου
Eureka (Season 4, SyFy)
Haven (Season 1, SyFy)

11 Ιουλίου
Children's Hospital (Season 1, Adult Swim)

13 Ιουλίου
White Collar (Season 2, USA)
Covert Affairs (Season 1, USA)
Warehouse 13 (Season 2, SyFy)

25 Ιουλίου
Mad Men (Season 4, AMC)

29 Ιουλίου
Jersey Shore (Season 2, MTV)

1 Αυγούστου
Rubicon (Season 1, AMC)

16 Αυγούστου
The Big C (Season 1, Showtime)
Weeds (Season 6, Showtime)

TBD
Terriers (FX)


.

43 σχόλια:

  1. Από catch up έχω βάλει στη λίστα West Wing και Six Feet Under. NYPD και X-Files revisitation πάνε για του χρόνου.

    Από καινούρια έχω True Blood, Leverage και Good Guys. Ίσως Warehouse 13 που είχε πλακίτσα.

    Υπάρχει περίπτωση το Covert Affairs να λέει τίποτα? Το cast έχει πολύ καλό b-list κόσμο. Και για να έρθουμε full circle μόλις είδα ότι ο πιλότος είναι σκηνοθετημένος από τον Tim Matheson του West Wing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο καστ έχει πάντως, θα το τσεκάρω όταν σκάσει. Αν και οι δημιουργοί δεν έχουν κάνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλε στη λίστα και το True Blood των ντοκιμαντέρ, το Shark Week στο Discovery Channel. Επίσης το Colbert Report το οποίο πέρυσι παιζόταν σχεδόν όλο τον Ιούλιο,και έτσι το ανακάλυψα ουσιαστικά, αν και το ήξερα από κάτι μεταμεσονύχτιες αναμεταδόσεις του ΣΚΑΙ πριν από 4 χρόνια.
    Για catch-up έχει σειρά το Angel. Το παρακολουθούσα παράλληλα με τη Buffy, αλλά έχω κολλήσει στην 4η σεζόν. Eλπίζω τώρα να ξεκολλήσω. Το ότι ακολουθεί η 5η σεζόν είναι ένα καλό κίνητρο για μένα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχα, το True Blood των ντοκιμαντέρ! Να ένα αναπάντεχο blurb.

    Angel τελείωσέ το, ναι. Η 4η σεζόν έχει διχάσει πάρα πολύ, αλλά η 5η είναι η καλύτερη της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω ψηθεί να δω Twin Peaks, Mad Men και το Spartacus.. Το καθένα για διαφορετικούς λόγους... Απλά επειδή πρέπει να ρίξω και ένα διάβασμα πρώτα θα τα spreadάρω όσο μπορώ μέσα στο καλοκαίρο...
    Πρέπει και επιτέλους να κάτσω να δω το Firefly (i know, for shame :P ) και το Parks and Recreation. Όλο τα αναβάλω.
    Community και Unusuals προτείνονται ανεπιφύλακτα...
    Επίσης πολύ καλή σειρά είναι και το Psych (το οποίο ξεκινάει τη 5η σεζόν του κάπου στα τέλη Ιουλίου)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά, το The Hard Times of RJ Berger μου έχει κάνει εντύπωση εμένα και το περιμένω, από "καινούρια", αλλά δε βλέπω να λες τίποτα γι' αυτό... Είναι επειδή δε θες, ή δεν έχεις ασχοληθεί / δεν έχει πάρει τ' αυτί σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αναφέρω απλά στην checklist με τις πρεμιέρες, έτσι κι αλλιώς το ποστ ενδεικτικό είναι, θα τα τσεκάρουμε και στην πορεία όλα αυτά. O RJ Berger πάντως είναι λίγο Hung φάση μου φαίνεται. Και το MTV δεν είναι και ό,τι πιο ελπιδοφόρο. Αλλά θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερό post, βάζεις ιδέες όμως σε περίοδο που δεν πρέπει. :P

    Για Twin Peaks ψήνομαι μετά την εξεταστική. Και Breaking Bad. Και θα επιχειρήσω και Modern Family (λάτρεψα το Community και παντού βλέπω να τα βάζουν ζευγαράκι).

    Αγαπάω Hung, είδα την 1η σαιζόν την προηγούμενη βδομάδα και μ' έπιασε απ' ευθείας. Περιμένω καινούριο επεισόδιο με τρέλα.

    Α και Survivor έχω πια 3 σαιζόν ακόμα (Africa, Thailand, Cabon), και θα φύγει γρήγορα.

    Νομίζω κάλυψα όσα ήθελα, καλό καλοκαίρι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωπ, το σχόλιο στην Μελ πήγαινε :)

    Dexter, το Modern Family είναι και δικός μου στόχος, γιατί κάπου γύρω στις διακοπές των Χριστουγέννων... ξέχασα να το συνεχίσω :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα προσπαθήσω buffy και angel το καλοκαίρι αλλα μονο εάν βρω κάνα box set. το dollhouse έχει λίγα επεισόδια και έτσι είναι στα σίγουρα. και φυσικά μια ακόμη επανάληψη το firefly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το blog αυτό ξεκίνησε κάτι σαν 5 λεπτά αφού είδα το τελευταίο επεισόδιο του Six Feet Under.


    FUCK YEAH.


    Ωραίο ποστ.

    Να προτείνω κι εγώ κατσ απ σε sons of anarchy.
    Αν εξαιρέσεις ένα μερικώς-επαναμβανόμενο pattern κάβλας 15χρονου που θέλει να είναι σε συμμορία και badass με μπαντάνες, το οποίο καταλήγω πως προέκυψε σε ορισμένα επεισόδια αποκλειστικά και μόνο λόγω σκηνοθεσίας, το γεγονός και μόνο ότι υπογράφει το πιο disturbed μυαλό πέραν των γνωστών Davids, is excitement enough.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. rom com, girls only: Drop Dead Diva
    η δευτερη σεζον ξεκιναει αυριο. αγαπη τρελή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, Sons of Anarchy πρέπει να δω κι εγώ season 2, δεν το πρόλαβα καθόλου μες στη σεζόν.

    Το Drop Dead Diva να σημειωθεί απ'τις κοπέλες παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν, θα δω σίγουρα 3η σεζόν True Blood και 2η σεζόν Hung. Ίσως δώσω μια ευκαιρία-μιας και είναι καλοκαίρι-στα Haven και Rubicon και ελπίζω να καταφέρω να δω επιτέλους το ιστορικό Twin Peaks, αλλά και το Deadwood.

    ΥΓ: Μήπως γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχει η U.S version του πιλότου του Twin Peaks από την International Version;!;!; Ποιο είναι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω δει την ευρωπαϊκή βερσιόν, αλλά από όσο ξέρω ακολουθεί περισσότερο τη λογική της τηλεταινίας, έχει closure που δε θα έπρεπε κτλ. Κομμάτια αυτής της βερσιόν χρησιμοποιήθηκαν αργότερα στη σειρά κιόλας. Οπότε θα σου έλεγα να προτιμήσεις την αμερικάνικη εκδοχή, όπως παίχτηκε κανονικά η σειρά δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα στο πω για άλλη μια φορά, βάλε στο πρόγραμμά σου το Better of Ted. Είναι μόλις δύο σαιζόν 13 εικοσάλεπτων επεισοδίων και έχει γέλιο, πολύ γέλιο, A.D. γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε λίγο τελειώνω το The Shield (respect btw) και μετά έχω στο πρόγραμμα SFU ή The Wire... Το πρώτο το έχω αφήσει στη 2η γιατί δεν με έχει τραβήξει τόσο ώστε να κολλήσω αλλά δεν το αφήνω!
    Για το δεύτερο έχω ακούσει τόσα και τόσα οπότε...
    Παράλληλα έχω διάφορες μισάωρες κωμωδιούλες για να γελάω που κ που.

    Ότι προλάβω, αλλιώς απο Σεπτέμβρη! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειδες καινουργιο true blood poster? Κακό φότοσοπ. Whoa.


    Επίσης, ερώτηση που υπό άλλες συνθήκες θα χωρούσε κουβέντα ωρών.

    Έχεις επιχειρήσει να γράψεις ποτέ τίποτα;
    Τηλεορασικό εννοώ. Screenplay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι. Θεωρώ ότι μου λείπει η οργάνωση και η τόλμη που χρειάζεται ώστε να βάλω σε τάξη μες στο κεφάλι μου σκέψεις και θεματικές που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα. Γιατί ρωτάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. I have my reasons :p

    Δεν θα ήταν αφόρητα τέλειο να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, και αντί να κουβεντιάζεις για το τάδε άρθρο που σκέφτεσαι, πώς και τι, ή έστω την κουβέντα που γίνεται εδώ για το τι είπε και όχι η τάδε σειρά, να το γυρίσεις στην ιδέα που σου ήρθε ενώ κοιτούσες το ταβάνι/έπινες/κατούραγες, και για ένα χαρακτήρα που σου θύμισε εκείνη τη γκόμενα, και το πόσο τέλεια περίπλοκο και γαμάτο γράψιμο μπορείς τελικά να κάνεις, από το πουθενά;

    Κι ας είναι μαλακία ρε παιδί μου.
    Η μετάβαση είναι το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. den ksero ti einai ayta ta troo blood poy lete. apla ithela na kano to proto moy comment ki ego os blogger :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ψάρακλας blogger από πάνω είναι φυσικά ο Ηλίας Κυριαζής, δημιουργός αγαπημένων κόμικς όπως το "Υπάρχει Άλλη". (Και οποίος σκίζει και μια μέρα να το δείτε που θα σχεδιάζει και Doctor Who.)

    Ανώνυμε, αυτά που λες όλα σωστότατα είναι. Απλά είναι θέμα χαρακτήρα, φοβάμαι. Στείλε κανά mail πάντως :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όλους εμάς τους ανίδεους, που τρέξαμε αμέσως να σε κρίνουμε σιωπηλά που δεν ήξερες από τα τρου μπλαντ, προκαταβολικά συμπάθα μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω όρεξη για survivor και έχω ήδη παρακολουθήσει Borneo, Australia, Pearl Islands, Micronesia, Samoa και Heroes vs. Villains.

    Προτεινόμενες seasons εκτός αυτών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Vasilis εγώ θα σου πρότεινα Amazon και μετά China

    btw αυτή την περιόδο βλέπω parks and rec. Σπέρνει, το μόνο που ήταν κοντά στο επίπεδο του community φετός. Τ άλλα κάνα χιλιόμετρο πίσω τους και βάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Loipon den eimai ksenerwtaki (vlepw san trelos amerikanika series) alla tha thela na proteinw kai to vary men, arrwstimeno de daneziko kingdom I & II tou lars von trier!
    Prin 2 xronia foititis egkleistos sto spiti se periodo eksetastikis eixa dei kai tis 2 seasons mesa se ena savvatokyriako kai thymamai akoma tin empeiria afti!!
    Ektos twra an otidipote evlepa anti na diavazw mou fainotan tromaktika gamato!!!
    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Amazon δες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και μετά με σειρά προτεραιότητας Cook Islands, Palau, Panama. O Tyler τα κράζει, αλλά εμένα μου άρεσαν και τα Tocantins, είχε μερικούς απολαυστικούς χαρακτήρες και ωραίες ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @dark tyler

    Ευχαριστώ, αλλά όταν είδα την απάντησή σου, ήταν ήδη αργά (τις κατέβασα και τις 2 εκδοχές)...

    ΥΓ: Twin Peaks Definitive Gold Box Edition DVD Set Trailer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μιας και αναφέρθηκε το Survivor, δεν ξέρω αν βλέπει κανένας docs αλλά το History Channel άρχισε χτες ένα reality-documentary με marksmen, το Top Shot. Έχω τρέλα με τη σκοποβολή και τα όπλα οπότε το είχα υπ' όψιν και το περίμενα, αλλά δεν είχα ιδέα ότι το format θα είναι αλά Survivor: 2 ομάδες με σκοπευτές, αρχικά αγωνίζονται σε ομαδικά challenges, η ομάδα που χάνει ψηφίζει 2 παίκτες που έχουν στη συνέχεια challenge μεταξύ τους και ο χαμένος αποχωρεί. Host ο Colby Donaldson! :D Από reality πλευρά είναι καρμπόν το Survivor, αλλά από άποψη όπλων, σκόπευσης κτλ είναι πολύ ενδιαφέρον γι' αυτούς που ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ωραίο catch ρε σύ, είμαι εντελώς sucker για ένα καλό ριάλιτι-το καλοκαίρι ειδικά. Θα το τσεκάρω απόψε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όπως το ξαναδιαβάζω το comment μου, δεν φαίνεται ξεκάθαρα αλλά προφανώς δεν υπάρχει survival aspect. :P Σε σπίτι μένουν οι άνθρωποι και τους ταΐζουν κανονικά. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν ήξερα που αλλού να το ποστάρω συγγνώμη αν εχει σποιλεριές για 2η σεζόν αλλα γράφω πρώτο σχόλιο κ γνωρίζοντας τν έρωτα σου φίλε Dark για Μπάφφυ κοίτα τι βρήκα κ θέλω να σχολιάσεις!!!Keep the good work!!

    http://www.afterelton.com/blog/dennis/ten-things-buffy-true-blood

    Rogers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πρέπει να του σκότωσες το όνειρο τώρα. χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όχι ρε, δοκιμασίες γουστάρω εγώ.

    Το Kingdom πολύ ωραίο, είχα δει τον πρώτο κύκλο πριν πολλά χρόνια.

    Βασίλη, οι σεζόν που προτείνω εγώ οπωσδήποτε είναι Αμαζόνιος, Κίνα, Cook Islands, All-Stars, Παναμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οκ παιδια, ευχαριστώ πολύ.
    Έχει ενδιαφέρον ότι συνολικά προτείνονται 8 επιπλέον σεζόν εκτός αυτών που έχω παρακολουθήσει. Φτάνουν τις 14/20, πολύ καλό ποσοστό σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν ξεκίνησα να το βλέπω. Go Survivor! Γουστάρω τρελά.

    Btw, ούτε λέξη για το φινάλε του Office στο υπόλοιπο blog...
    Ασταμάτητη κατρακύλα για ένα show που αγαπούσα πολύ και δεν πίστευα ότι θα πιάσει τέτοιο πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κάποιος είπε για Better Off Ted πιο πάνω, συμφωνώ απόλυτα!
    Λέω να τελειώσω το FlashForward και το Sarah Connor Chronicles που, Ok, μούφα είναι, αλλά το λιβανίζω τρία χρόνια
    Έχω να κάνω τρελό catch up σε Weeds & μια σεζόν του 30 Rock, 2η σεζόν Party Down και φυσικά True Blood!
    Υποτίθεται ότι κάπου τώρα ξεκινάει και νέα σεζόν του IT Crowd :D
    Και διάφορα άλλα βεβαίως βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Stargate Universe. Μου άρεσαν και το SG-1 και το Atlantis αλλά αυτή η μείξη BSG τόνου σε σύμπαν Stargate με θέμα Star Trek Voyager αποδείχτηκε πετυχημένη. Επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες και στην προσπάθεια επιβίωσης τους όντας εγκλωβισμένοι σε ένα διαστημόπλοιο που διαλύεται ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να επιστρέψουν παρά σε "περιπέτειες". Ξεχάστε το happy-go-lucky campers to medieval villages, το SGU είναι τελείως διαφορετικό.
    Για μένα είναι το καλύτερο Stargate και γενικά η καλύτερη φετινή σειρά Scifi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ενδιαφέρον. Έχω διαβάσει αντικρουόμενα σχόλια γενικά, κι ενώ είχα απογοητευτεί από τα 2 πρώτα επεισόδια, σκέφτομαι τώρα να του δώσω κι άλλη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Loipo prepei na omologisw oti to twin peaks einai eksairetiko!!!!...8a borouse kalista na paizetai kai simera.to burn notice gia to eidos tou kai to stoxous tou einai ipodeigmatiko(koinws dn pairnei ton eauto sta sovara!)entourage:ontws e8istikotato alla geliodws me idia plokh!kala gia mad men,in treatment,true blood,weeds:agapes megales!!!kai to true blood dn einai toso epifaneiako kruvei pragmatakia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Very nice. Θα ανεβάσω και δικό του ποστάκι σε λίγο, γιατί στον παραπάνω οδηγό πέρασε στα ψιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Περιμενω πως και πως It Crowd και Eureka. Θα δω και True Blood. Κατεβαζω και θα δω και "Party Down".

    Κι αν καταφερω να βρω χρονο (καταραμενη κριση) θελω επιτελους να δω το "life on Mars", "Breaking Bad", "Green Wing" ισως και το Dr Who που δεν εχω δει ποτε.

    Και το φιναλε του "Law and Order"..σνιφ σνιφ..
    και καμια δεκαρια υπολοιπα απο cougar town, modern family kai middle..

    Σε κατι τετοιες στιγμες χρειαζεσαι ενα Χιρο να σου σταματησει το χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή