Top-50 Episodes, 2010: The Top-10

Με την αναμενόμενη καθυστέρηση, η αγαπημένη μου δεκάδα επεισοδίων για την περασμένη χρονιά. Thanks guys.

10 > Lone Star 1x01 Pilot
(w: Kyle Killen / d: Marc Webb)
Φανταστικό chartacter study, καίρια ερωτήματα ταυτότητας και ηθικής, Mumford & Sons, ο καλύτερος πιλότος της φετινής σεζόν. RIP Lone Star. [...]

~-~

9 > The Tonight Show with Conan O'Brien – January 22 – Tom Hanks
Στην τελευταία εκμπομπή του στο Tonight Show, o Conan κλείνει δυο βδομάδες ξέφρενου σατιρικού over-the-top χιούμορ με έναν λόγο κατά του κυνισμού και τραγουδώντας το ‘Freebird’ με τον Will Ferrell. Πάρα πολύ αστείο, ναι, λογικό, αναμενόμενο. Αλλά και αναπάντεχα συγκινητικό. [...]

~-~

8 > Treme 1x08 All On a Mardi Gras Day
(w: Eric Overmyer / d: Anthony Hemingway)
Σε μια σειρά που είναι all about mood, αυτό είναι το ιδανικό επεισόδιο: Τη μέρα του Mardi Gras, όλοι οι χαρακτήρες ξεχύνονται στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και το ζουν όπως μόνο σε αυτή την πόλη ξέρουν, και ο Davis με την Annie περνούν μαζί -από το πουθενά- ένα ιδανικό, πλατωνικό, σχεδόν-one-night stand. Βασικά είναι λες και η πρώτη σκηνή του πιλότου της σειράς αναπτύσσεται σε ένα ολόκληρο επεισόδιο.

~-~

7 > Fringe 2x18 White Tulip
(w: J. H. Wyman & Jeff Vlaming / d: Thomas Yatsko)
Γουστάρω πολύ τη μυθολογία του Fringe, αλλά όπως και με τα X-Files, όταν ένα αυτοτελές επεισόδιο είναι καλό, δεν το φτάνει τίποτα. Οι δυνατότηες που σου δίνει το sci-fi για να πεις εντυπωσιακές, παιχνιδιάρικης αφήγησης, άκρως συναισθηματικές ιστορίες σαν αυτή, δεν συγκρίνεται με τίποτα. O Peter Weller, σε αναπάντεχο κόντρα ρόλο, παίζει τον χήρο που ταξιδεύει στο χρόνο για να σώσει τη γυναίκα του από τον θάνατο - or does he. Φανταστική, φανταστική ιστορία. [...]

~-~

6 > Grey's Anatomy 6x23 Sanctuary
(w: Shonda Rhimes / d: Stephen Cragg)
Grey’s Anatomy 6x24 Death and All His Friends
(w: Shonda Rhimes / d: Rob Corn)
Από αυτά τα υπερμελοδραματικά φινάλε που θα έπρεπε με ψυχραιμία να κοροϊδεύεις, αλλά η Shonda Rhimes -και μόνο αυτή- ξέρει να τα κάνει να λειτουργούν. 90 λεπτά αγωνίας, κλάματος, σοκ, ασφυξίας. Σχεδόν σαδιστικό, αλλά τόσο, μα τόσο καλό. [...]

~-~

5 > Terriers 1x11 Sins of the Past
(w: Tim Minear / d: Tucker Gates)
Όπου ο Tim Minear γράφει το καλύτερο ίσως επεισόδιο της καριέρας του, ένα ιδανικά τοποθετημένο flashback story που όχι μόνο ρίχνει νέο φως σε όσα είχαμε δει ως εκείνο το σημείο, αλλά και προετοιμάζει το σκηνικό για το φοβερό φινάλε που θα ακολουθούσε. [...]

~-~

4 > Mad Men 4x07 The Suitcase
(w: Matthew Weiner / d: Jennifer Getzinger)
One-man-and-woman-show, αυτό το πρακτικά μονόπρακτο έπος βάζει τον Don και την Peggy να περνάνε μια νύχτα μαζί στο γραφείο (όχι όπως φαντάζεσαι) σε αυτό που παρακολουθώντας το νιώθεις πως αποτελεί κορύφωση για ολόκληρη τη σειρά ως εκείνο το σημείο. Καθηλωτική τηλεόραση.

~-~

3 > Doctor Who 2x10 Vincent and the Doctor
(w: Richard Curtis / d: Jonny Campbell)
Τέλεια αυτοτελής ιστορία γραμμένη από τον άνθρωπο που ξέρει πώς να σε κάνει να κλαις χωρίς να ντρέπεσαι, και ταυτόχρονα ιδανικό ταίριασμα με το theme της σειράς επί Moffat: Μη φοβάσαι να κοιτάξεις εκεί που η άγρια φαντασία σου σε οδηγεί. Όποιος δεν συγκινήθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν έχει μέσα του τίποτα που να μοιάζει ψυχή. [...]

~-~

2 > Community 1x23 Modern Warfare
(w: Emily Cutler / d: Justin Lin)
Όταν σε πολλά χρόνια από σήμερα το Community θα θεωρείται η απόλυτη τηλεοπτική βίβλος της ποπ κουλτούρας, και θεωρητικοί, θεατές, ιστορικοί και εξωγήινοι αναρωτιούνται σε ποιο σημείο ακριβώς ξεκίνησαν όλα, η απάντηση θα είναι στο ‘Paintball episode’. [...]

~-~

1 > Community 2x11 Abed's Uncontrollable Christmas
(w: Dino Stamatopoulos & Dan Harmon / d: Duke Johnson)
Όμως το επεισόδιο που εγώ λάτρεψα περισσότερο, εκείνο που είδα ξανά και ξανά (και ξανά.... και ξανά......), εκείνο που με έκανε να χαρώ με γλυκιά αφέλεια 8χρονου και να συγκινηθώ, να νιώσω πως κάποιος μιλάει για όλα τα αγαπημένα μου πράγματα με μια απλή ιστορία, ήταν αυτό το stop-motion αριστούργημα. Ένα επεισόδιο που ξέρω με κάθε βεβαιότητα πως θα αποτελεί σταθερά θέασης στα χρόνια που θα έρθουν, πως θα το επισκέπτομαι με την ίδια συχνότητα που επιστρέφω ξανά σε κάτι σαν το ‘Once More, With Feeling’. Είτε είναι Χριστούγεννα και έξω χιονίζει κι εγώ ξυπνάω με τρεις κουβέρτες και πίνω ζεστή σοκολάτα, είτε είναι κατακαλόκαιρο και σαπίζω από τη ζέστη. Γιατί τα Χριστούγεννα, δεν είναι τελικά παρά state of mind. [...]


.

33 σχόλια:

  1. 4 στα 10 εχω δει! yay!

    εγω θα εβαζα το grey's νούμερο 1, δεν υπήρχε αυτό το πράμα!

    κ ειλικρινά, περίμενα περισσότερο dr who στην πενηντάδα σου, τι ειναι αυτα τα φλωρικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα 4 επεισόδια στις 12 πρώτες θέσεις! Πιο fanboy πεθαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 στα 10 έχω δει, αλλά είναι του community, του fringe και του terriers (που ακόμα χαλιέμαι που τελείωσε, αλλά μένει στην ιστορία)

    για το #1 τα είπαμε και τότε, μην τα ξαναλέμε, αλλά η άσπρη τουλίπα στο τέλος του επεισοδίου ήταν το κερασάκι στην τούρτα, τώρα που το θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μόνο π δεν ξέχασες το Lonestar και το βαλες και στη 10αδα προσκυνώ.

    Για μένα η κορυφή θα έπαιζε μεταξύ Suitcase, Modern Warfare και Fly του ΒΒ. Και κάποιο απ το Terriers αν μπορούσα να αποφάσισω ποιο θεωρώ το καλύτερο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tις 5 πρώτες θα τις είχα και εγώ σε κάποια αντίστοιχη δεκάδα και μάλιστα πάλι να μοιράζονται τις 5 πρώτες θέσεις, με άλλη σειρά μάλλον. (doctor who πρώτος, δε κρύβομαι).

    Αφου lone star δεν είδα εκει μέχρι την 30αδα δεν περίμενα να είναι τόσο ψηλα,ευχάριστη η έκπληξη,

    Την αγάπη σου για τον Κόναν την ξέρω, οπότε περίμενα κάτι τέτοιο.

    Για Grey's, δε ξέρω, δε βλέπω, δε νομίζω να δω ποτέ, κάτι θα έγινε σε αυτα τα επεισόδια που να εξηγεί τοπ 10 χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4/10 έχω δει και εγώ.

    Ευχάριστη έκπληξη το Lone Star.Δε περίμενα με τίποτα ότι θα το θυμόσουν.:)

    Μεγάλη χαρά που το Community έχει το 1 κ' το 2 αν και το ψιλοπερίμενα.:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10, 6, 4, 3 δεν έχω δει. Για τα υπόλοιπα, άξιος, φοβερές επιλογές. Το #1 πρέπει να είναι το καλύτερο οτιδήποτε έχω δει στη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6 από αυτά έχω δει, σωμφωνώ με Terriers, Treme (και fringe ίσως), αλλά σου δίνω μεγάλο δίκιο για το 4x07 του Mad Men, εξαίρετο επεισόδιο!
    Όμως να ρωτήσω,το επόμενο το 4x08-The Summer Man, δεν σου άρεσε?(δεν το είδα στη πενηντάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα season finale του Grey's είναι θρυλικά - όταν είναι καλά, είναι καλά. Είχα ξαναβάλει σε 5άδα (πίσω στο αξέχαστο season 2 finale) και δε ντρέπομαι γι'αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ έχω 6/10 και χαίρομαι πολύ για το νούμερο 1 σου. Πάντα το ν.1 (όπως ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ) σε μια λίστα πρέπει να έχει στοιχεία που να το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της δεκάδας. Προσωπικά, θα ήθελα να υπάρχει ψηλά και το "Asunder" από το "Terriers" πλην του ξεχωριστού "Sins of the past".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το επόμενο το 4x08-The Summer Man, δεν σου άρεσε?(δεν το είδα στη πενηντάδα)

    Φυσικά μου άρεσε! Γενικά δεν πιστεύω ότι είχε μέτριο επεισόδιο φέτος το Mad Men, απλά ξεχώρισα περισσότερο τα δύο που έβαλα στη λίστα. Ένα τρίτο που ήθελα να χώσω μέσα αλλά δε μου χώρεσε ήταν εκείνο με την κόρη του Don στο γραφείο. Φανταστικό επεισόδιο. Είπαμε, 13 καλά επεισόδια είχε φέτος. Φοβερό comeback για τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι συμφωνώ, κι εμένα μ'εντυπωσίασε φέτος. Για κάποιο λόγο είχα πολύ καιρό ν'απολαύσω σειρά έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Community, Community, Doctor Who, Mad Men, Terriers και ξαφνικά... Grey's. Τα επεισόδια που βρήκα τόσο άθλια που με έσπρωξαν στην απόφαση να μην ξαναδώ! Για τα υπόλοιπα φυσικά δεν έχω ενστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω τρελό soft spot για αυτά τα φινάλε, το έχεις καταλάβει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχω δει μόνο 4 (5 αν μετρήσεις το διπλό Grey's) και σε αυτά συμφωνώ.

    Εντάξει, Community στο θεό και παραπάνω.Το Modern Warfare το είδα καπάκι δεύτερη, δε μπορούσα να χωνέψω τέτοια υπερτατοσύνη!Το χριστουγεννιάτικο ήταν πραγματικά γλυκό και απλά ξεπέρασε τα όρια που η ίδια η σειρά έθεσε.

    Μου άρεσε που έχεις μέσα και το Grey's, επικό ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομιζω πως ο πιλοτος του Walking Dead αξιζε να ειναι στην 50αδα. Νταξ η σειρα μπορει να μην εδωσε (μεχρι στιγμης) τα αναμενομενα αλλα ο πιλοτος ηταν μια παρα πολυ καλη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (anoigo to post na do ta apotelesmata...merika klik meta)NNNNNNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(pathaino emphragma kai vourkono h aderfimi mpoukarei sto domatio giati nomizei oti epatha kati)
    Den mporei na to ekanes sta alitheia auto...mono sto no3 o Vincent????giati???GIATI(ta dakrya trexoun potami)?????touaxiston einai sto top3 kati einai kai auto(sto xorio mou to leme "parigoria ston arrosto")

    ps e!oxi kai to grays anatomy sto top 10...kalytera na evazes true blood
    ps2 exeis kamia pliroforia gia to pote ksekinaei i 6h season tou doctor?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φοβερές επιλογές ολα υπέροχα !!!κρίμα για το Lone Star που χάθηκε έτσι !!!! community απλα respect όπως και doctor who !!!!! tudors είναι καλό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εντάξει διπλό Community στην κορυφή, all is good.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μόλις είδα το trailer από το the sunset limited τρομέρο!!!οι αλλές ταινίες του HBO είναι καλές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλα, μονο εγω δε τρελαθηκα με τον βαν γκογκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. exeis kamia pliroforia gia to pote ksekinaei i 6h season tou doctor?
    Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς, αλλά μες στον Απρίλη.

    tudors είναι καλό??
    Βλέπεται ευχάριστα, αλλά προσωπικά το βαρέθηκα γρήγορα. Πολύ flash, λίγη ουσία, και υπερβολικά χάρτινο για να μου κρατήσει το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είμαι τεράστιος Whovian αλλά είμαι ο μόνος που βρήκε το "Vincent and the Doctor" (τρομερά) manipulative; Με το ζόρι δάκρυ; Το διπλό φινάλε (όπως και το "Time of the Angels") είναι σαφώς ανώτερα. Κατά τ'αλλα, το 1-2 punch του Community στην κορυφή είναι ολόσωστο. Great stuff!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ναι ρε παιδια, σιγα την ιδεα πια, πας ενα μεγαλο στο μελλον για να δει οτι ειναι μεγαλος, ουαου =ρ

    [και παρ'ολ'αυτα δεν αλλαζεις την καταληξη του?! the fuck?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΟΚ,και τωρα κατι ΑΣΧΕΤΟ.Αλλα που να πω κι εγω τον πονο μου ; Εχω δει τις 2 πρωτες seasons του HIMYM,κ περιμενω την 3η σαν καλο παιδι σε επισημο dvd απο την odeon με τους ελληνικους υποτιτλους του κτλ,λατρης της νομιμοτητας κτλ.Εστειλα mail στην odeon ηδη πριν 3 μηνες (και παραπανω) και μου απαντησαν "οι επομενες seasons θα κυκλοφορησουν μεσα στο 2011".Μαλιστα.Σαφης απαντηση.Μεσα στο 2011-κ φτανουμε Μαρτιο.Και seasons.Πληθυντικος.Να το παραγγειλω απο amazon? Στις ξενες γλωσσες τα παω μια χαρα,αλλα ειδικα αυτη την σειρα θελω ελλ υποτιτλους και btw,πολλα dvd εχουν και σουαχιλι,ελληνικα παντως δεν εχουν.Αλλα dvd σειρων της ιδιας εταιριας εχουν βγει πολυ πιο γρηγορα,ασε που ο 2ος κυκλος εχει βγει ...εε..ΠΟΛΛΟΥΣ μηνες πριν-μπορει και πανω απο χρονο.
    1)Και επειδη μαλλον σε κουρασα,ξερεις ποτε θα βγει ο 3ος κυκλος του HIMYM ?
    2) Γιατι μας εχουν γραμμενους στο εξωτερικο και δεν μεταφραζουν στα ελληνικα ; (ΟΚ, εδω μαλλον ξερω την απαντηση,οικονομικοι οι λογοι-βρηκα ομως ελλ υποτιτλους στο Curb your...καλο ειναι αυτο ; I hated Arrested Development..ή δεν εχει σχεση ; )Κ γιατι οι εν Ελλαδι εταιριες βγαζουν πχ τον 1ο κυκλο μιας σειρας οταν στην Αμερικη ετοιμαζεται να κανει πρεμιερα ο 6ος ;
    3) Εγω θα φταιω αν το αργησουν λιγο ακομα την 3η season να πω καποιο καλο παιδι να μου την κατεβασει ; Yes, I don't know how to download.

    ΥΓ : αν σκεφτεσαι,"ωχ τι ειναι αυτα που μου γραφουν" και βαριεσαι να απαντησεις,pleaseeee απαντησε στο 1) ...αν ξερεις...ή οποιος αλλος ξερει.Μου συστησε την σειρα ο γιατρος μου.True story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Homer, αφού είναι και... ιατρικό το ζήτημα θα προσπαθήσω να μάθω και θα σου απαντήσω εδώ.

    (Όσο για τους ελληνικούς υπότιτλους σε διεθνείς κυκλοφορίες, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνονται οι συμφωνίες και ανάμεσα σε ποιους, αλλά ειδικά σε σειρές του ΗΒΟ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις Curb, Wire, Deadwood -τουλάχιστον- έχουν ελληνικούς υπότιτλους κι από πριν κυκλοφορήσουν από ελληνική εταιρία.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει πουθενά HOUSE. Δηλαδή το φινάλε του season 6 εν έτη 2010 δεν ήταν masterpiece?

    http://www.tv.com/house/help-me/episode/1341520/summary.html?tag=ep_guide;summary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω σταματήσει να βλέπω House εδώ και 1-2 χρόνια, το βαρέθηκα τόσο ώστε να μην αρκούν τα ομολογουμένως πολύ καλά 2-3 επεισόδια της κάθε σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. A ok τοτε. :)
    Θα σου πρότεινα να το ξαναρχίσεις, τελειώνει φέτος από όσο γνωρίζω κ το season 6 ήταν από τα καλύτερά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. korideo epeisodio house 7X13 me thn episkepsh sto sxoleio.kata ta alla olis8enh h seira.to fringe apo to prwto epeisodio den ginete pisteuto,k to travan toso polu me ta epeisodia pou den prosferoun tpt ousiastiko sthn ekseliksh apla kaliptoun thn season ews otou dwsoun megaliodes finale.den mporei na sugri8ei me ta x files se kamia periptosh.plaka exei to blue mountain state,alla tis entiposeis eklepse to life astunomikh seira alla idietera asteia me 2 xortastikes season

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κανένα νεο απο HIMYM ? Μπα ; ( :

    ΑπάντησηΔιαγραφή