Week 7/5-13/5: Chris off Idol, Michael off River Fox!

Tην περασμένη εβδομάδα μας αποχαιρέτησαν για φέτος Gilmore Girls, Veronica Mars, The Office και What About Brian. Με την ελπίδα πως θα τους ξαναδούμε όλους αυτούς και του χρόνου (θα ξέρουμε μέσα στο επόμενο πενθήμερο), προχωράμε στα υπόλοιπα.

This Week
Prison Break. Και πέρα από τα φινάλε όμως,
τα σοκ δεν έλειψαν από αυτή την εβδομάδα. Μετά από ένα μετριότατο σερί επεισοδίων που απλά έμοιαζαν να σκοτώνουν χρόνο μέχρι τη μεγάλη στιγμή, ο Michael και τα καθάρματα επιχειρούν τη μεγάλη απόδραση. (ήταν 11? δεν τους μέτρησα...) Το επεισόδιο δεν απογειώνεται μέχρι τη στιγμή του πρώτου Μεγάλου Θανάτου της σειράς, αλλά από εκεί και πέρα είναι διαολεμένα αγωνιώδες. Προσπερνώ και την παραμικρή ακόμα σκηνή που είχε σχέση με την ηλίθια junkie νοσοκόμα (και συγγνώμη κιόλας, δηλαδή 10 γομάρια δε μπορούσαν απλά να σπάσουν τη γαμοπόρτα του ιατρείου της? Ήθελαν και το κλειδάκι? Σιγά το καλτσόν ρε!), και αυτό που μένει είναι αντάξιο των καλύτερων στιγμών του 24! Το δεκάλεπτο της απόδρασης με είχε φέρει στα γονατιστά όρθιο μπροστά στην οθόνη μου, να φωνάζω στα κινούμενα ανθρωπάκια. Αν το φινάλε είναι ακόμα πιο αγωνιώδες, θα με πάρουν μέσα.
American Idol. Μόνο που η πιο σοκαριστική στιγμή δεν ήταν αυτή της απόδρασης στο Prison Break, αλλά αυτή της αποχώρησης του ροκά Chris Daughtry από το talent show που αισίως είναι ένα μόλις βήμα από τον τελικό. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ούτε ο ίδιος ο Chris, ούτε και η έτερη του bottom 2, Katharine McPhee, πίστευαν στα αυτιά τους. Αργότερα η Paula Abdul έβαλε τα κλάμματα, και ο Simon Cowell έτριβε αμήχανος τα χείλη του, κοιτώντας με άδειο βλέμμα την αποχώρηση του χρυσού παιδιού τους. Βέβαια ο ίδιος ο Chris μάλλον δε θα πολυσκάει άλλο-- μια μέρα μετά την αποχώρησή του, δέχθηκε πρόταση για τη θέση του lead singer στο συγκρότημα Fuel, και όλα δείχνουν οτι θα απολαύσει μια πολύ πιο υγιή καριέρα από την όποια καριέρα μπορεί να επιφυλλάσσει το μέλλον στην Katharine, (a.k.a. Kelly Clarkson του φτωχού) ή στον Taylor Hicks (που μπορεί να γίνει ο πιο περιζήτητος wedding singer).

Και τώρα ποιος? Αποχώρησε το φαβορί, άρα ποιος μπορεί τώρα να κερδίσει? Η Katharine όταν λέει "μεγάλα" τραγούδια προδίδεται από την περιορισμένων δυνατοτήτων φωνή της, και όταν λέει "εύκολες" μπαλάντες τις παραφορτώνει και τις κάνει να μην ακούγονται. Τη μία φορά που είπε ένα απλό fun τραγουδάκι, το αποτέλεσμα ήταν η αγαπημένη μου ερμηνεία σε όλο το φετινό American Idol ("Black Horse and the Cherry Tree"). Αλλά η κατά τα άλλα εμμονή της σε τραγούδια που δε μπορεί να βγάλει, σε συνδυασμό με το οτι θα θεωρηθεί από το κοινό ως "υπεύθυνη" για το διώξιμο του Chris, υπογράφουν την έξοδό της αυτή την Τετάρτη. Στο τελικό λοιπόν δύο ερμηνευτές για τους οποίους είναι μάλλον αδιανόητο το ενδεχόμενο pop καριέρας. Αλλά οι τελευταίες τους ερμηνείες έχουν υπάρξει σπουδαίες, οπότε τουλάχιστον ο τελικός θα έχει αρκετές αξέχαστες στιγμές.

Grey's Anatomy. Το άλλο σοκ μου ήρθε από το ιατρικό δράμα για την κατάσταση του οποίου ανησύχησα την περασμένη εβδομάδα. Με το τελευταίο αυτό επεισόδιο θυμήθηκα για ποιο λόγο το λατρεύει όλος ο κόσμος, καθώς μετά από πολύ καιρό υποχρεώθηκα να μαζεύω τα δάκρυά μου. Η νέα κατάσταση του Denny, και κάθε μία του στιγμή με την Izzy. Η αντιπαράθεση της Meredith με τον Derek στις σκάλες, και η απόγνωσή της καθώς του φώναζε "You broke me..." Ο γιατρός που σκότωσε την έγκυο κλαίει αγκαλιάζοντας το χέρι του πατέρα της, ενώ αυτός του δίνει μια βουβή, οργισμένη συγχώρεση. Σκηνές όλες τους, άξιες να σωθούν σε μια time capsule για να είναι βέβαιο οτι σε πολλά χρόνια από τώρα, οι επόμενες γενιές θα μπορούν να δουν πόσο καλή ήταν η τηλεόραση το 2006.

The West Wing. Ειρωνικά, μετά το πέρας των εκλογών, και καθώς πλησιάζουμε (φτάσαμε, πλέον) στο φινάλε της, η σειρά θυμίζει Sorkin περισσότερο από ποτέ, σε αυτά τα 3 τελευταία χρόνια. Οι διάλογοι ακούγονται φρέσκοι ακόμα και όταν αφορούν το δυσοίωνο μέλλον ενός αγαπημένου χαρακτήρα, οι εξελιξεις παρουσιάζονται μέσα από μια καθαρά προσωπική ματιά του εκάστοτε ήρωα, και ξεχασμένοι ήρωες της Sorkin era επιστρέφουν για το κύκνειο άσμα. Φοβόμουν οτι τα επεισόδια μετά την εκλογή του νέου προέδρου θα ήταν απλά filler, αλλά αποδεικνύονται ίσως τα πιο απολαυστικά όλης της, έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατής, σεζόν.

Και στη μικρή γωνία του JJ Abrams, ο πανικός συνεχίζεται. Στο Alias μας εγκατέλειψε ένας ακόμα "πολυαγαπημένος" χαρακτήρας σε ένα επεισόδιο ναι μεν πολύ καλό (όπου και συνειδητοποίησα επιτέλους πόσο πολύ χαίρομαι για την Επιστροφή) αλλά με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία (η Jennifer Garner να πλακώνεται στο ξύλο με τον εαυτό της... για σκεφτείτε το...). Ενώ στο Lost, αφού μας άφησαν στα πρόθυρα εγκεφαλικού την περασμένη εβδομάδα, είπαν τώρα να ρίξουν Locke και Eko στη ζούγκλα για μερικά ακόμα mind games, γιατί προς θεού δε μας έφταναν όσα ήδη είχαμε. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι το πόσο καλή εντύπωση μου έκανε ο Jorge Garcia σε αυτό το επεισόδιο, ειδικά δεδομένου του οτι η παρουσία του στη σειρά ήταν καθαρά comedic sidekick-y διαθέσεων.Σε μια-δυο σκηνές ήταν πολύ καλός. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ OTHERS?

Still to Come
Λήξις. Το θρυλικό δράμα The West Wing φτάνει στο τέλος του, σε ένα επεισόδιο όπου εκτός του Rob Lowe, θα εμφανιστεί σε ένα σύντομο cameo και ο δημιουργός Aaron Sorkin. Αυτή η εβδομάδα θα σημάνει ακόμα το τέλος (για φέτος) των περισσότερων σειρών: Grey's Anatomy (3ωρο φινάλε, παρακαλώ!), How I Met Your Mother, Prison Break, Scrubs, The O.C. και The Unit κλείνουν για καλοκαίρι. Τα 3 πρώτα έχουν ανανεωθεί κι επισήμως, το τελευταίο έχει μεγάλες θεαματικότητες και δεν κινδυνεύει, ενώ για τα άλλα δύο λογικά επίσης δεν θα υπάρξει κάποια έκπληξη, αλλά περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση στις επόμενες μέρες. (καθώς ποστάρω ήρθε η επιβεβαίωση, λεπτομέρειες σε επόμενο post)

Να θυμίσω οτι η Amy Acker είναι διπλή αυτή την εβδομάδα! Στο How I Met Your Mother επανενώνεται με τον Alexis Denisof του Angel, ενώ στο Alias συνεχίζει την απολαυστική villainous εμφάνισή της. Στο κατασκοπικό δράμα, επιστρέφει για την τελική ευθεία και ο λατρεμένος David Anders.

The List
Κυριακή 14/5
Big Love 1x10 The Baptism
Desperate Housewives 2x22 No One Is Alone
Grey's Anatomy 2x25 17 Seconds (1)
The Sopranos 6x10 Moe and Joe
The West Wing 7x22 Tomorrow [SERIES Finale]

Δευτέρα 15/5
24 5x22
How I Met Your Mother 1x22 Come On [Season Finale]
Grey's Anatomy 2x26 Deterioration of the Fight or Flight Response (2)
Grey's Anatomy 2x27 Losing My Religion (3) [Season Finale]
Prison Break 1x22 Flight [Season Finale]

Τρίτη 16/5
American Idol: Top 3
House 2x23 Who's Your Daddy
Scrubs 5x23 My Urologist (1)
Scrubs 5x24 My Transition (2)
[Season Finale]
The Unit 1x12 The Wall
The Unit 1x13
[Season Finale]

Τετάρτη 17/5
Alias 5x15 No Hard Feelings
Lost 2x22 Three Minutes

Πέμπτη 18/5
The O.C. 3x25 The Graduates
[Season Finale]

Quotes
CW? It's a done deal.
(Από το δυνατό φινάλε της Veronica Mars, με τον Rob Thomas να υποστηρίζει πως ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε... Μακάρι)

I started an 'I Hate Cox' chatroom. Hasn't really worked out the way I planned, it's me, two interns and 14,000 lesbians.
(Κάτι δεν πάει καλά, αφού η καλύτερη ατάκα του ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥ τελευταίου Scrubs δεν προήλθε από τον ίδιο τον Dr. Cox)

Did you see the moves that Paula was pulling off? I feel like I'm obligated to give her a dollar after that.
(O Ryan Seacrest του American Idol σχολιάζει τα καραγκιοζιλίκια της Paula Abdul)

Idiots are fun! No wonder every village wants one.
(House)

Rich men don't marry virgins for the same reasons they don't hire chauffers who can't drive. They value experience.
(H πάντα υπέροχη Gaby των Desperate Housewives, κάνει μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Κινέζα υπηρ'ετριά της)

Every day is a gift. It's just, does it have to be a pair of socks?
(Ίσως και η ατάκα της χρονιάς, δια στόματος Tony Soprano, ο οποίος δεν είναι και τόσο ευγνώμων για τη θαυματουργή επιστροφή του από το θάνατο)

5 σχόλια:

  1. H McPhee tha bgei. To sataniko tis sxedio na kataktisei ton kosmo meso ton tilefonikon grammon tou American Idol tha stefthei me epityxia akoma kai an ksexasei ta logia se instrumental. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Siga min parei i McPhee tis psifous tou fanbase tou Chris :P

    H kopela exei megalo mellon se... kati... ala den eimai akoma sigouros se ti. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ma den exeis katalabei oti tis pire idi? (Symfona me tin teleutaia conspiracy theory, that is.) H AT&T psifizei McPhee, eisai monos sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H megalyteri telecommunications company tis Amerikis pou xeirizetai, fysika, ta tilefonimata gia to A.I. kai pou kathe fora pou apoxorei enas agapimenos paiktis katigoreitai oti ta ekane thalassa me tis grammes. Fetos kapoioi eipan oti otan piran na psifisoun ton Chris, ebgaine i foni tis McPhee kai tous euxaristouse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή