2007, The rest of the rest


H χρονιά που πέθανε το "Scrubs". Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο καρτούν και το δράμα διαταράχθηκε οριστικά και αμετάβλητα έχοντας ως αποτέλεσμα μια σεζόν ούτε αστεία ούτε συγκινητική, απλώς forgettable. Θα θυμάμαι τον Turk και τον JD να τραγουδάνε για τα κακάκια, θα θυμάμαι τον Bust-a-move, και θα θυμάμαι κυρίως τον σταθερά ανεκτίμητο Bob Kelso, αλλά κυρίως θα προσπαθώ να ξεχάσω τα λίγα πράγματα που δεν έχουν σβηστεί από μόνα τους. Η ιστορία με την εγκυμοσύνη, τα ερωτικά τρεχάματα του JD και της Elliot, ο κωμικά ευνουχισμένος Cox, δείγματα όλα της ανεπιστρεπτί παρακμής μιας κωμωδίας που -ειλικρινά- άλλαξε τα τηλεοπτικά δεδομένα και μόλις τώρα αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε.

"Heroes"! Πώς το πιο πολλά υποσχόμενο premise οποιασδήποτε prime-time action σειράς επισκέπτεται τον υπόνομο, εβδομάδα μετά την εβδομάδα. Έχω την αίσθηση πως κανείς δε θα πολυνοιαζόταν, αλλά έπρεπε να πάει ο Bryan Fuller και να ανεβάσει τις προσδοκίες-- και να έρθει μετά το φινάλε της πρώτης σεζόν να τις γκρεμοτσακίσει. I'm rant-ed out.

Την απίθανη έκδοση του 2006 ακολούθησε ένα βαρετό clunker edition για το "Survivor" στις αρχές του 2007, με ένα "πλούσιοι και φτωχοί" twist να μην προσφέρει απολύτως τίποτα στο παιχνίδι παρά ατελείωτη βαρεμάρα. (Η "πλούσια" φυλή κέρδισε κάθε challenge μέχρι το merging, σε αυτό που για τους "φτωχούς" πρέπει να ήταν το πιο ντροπιαστικό σερί εμφανίσεων οποιασδήποτε φυλής στην ιστορία του show.) Αφήστε που ο καλύτερος παίχτης (Yo! Man!) έφυγε τελικά με άδεια χέρια. Ευτυχώς φέτος στην Κίνα το franchise έχει αναστηθεί και πάλι, με μια έκδοση ασταμάτητη, γεμάτη ανατροπές (James, εσύ και η σιγουριά σου) και αξέχαστα highlights. (Η bimbo Jamie που έπαιξε το ψεύτικο immunity idol? Comedy gold!) Επιπλέον, η απουσία κάποιου ξεκάθαρα καλύτερου παίχτη κάνει την τελική έκβαση ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Δύο σεζόν είχε και το "Entourage" μέσα στο 2007, αλλά σε αντίθεση με το παραπάνω show δεν ακολούθησε μια κακή με μια καλή, αλλά με μια ακόμα χειρότερη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της έκρηξης της καλωδιακής τηλεόρασης (και των αμέτρητων προσφερόμενων προγραμμάτων) συνειδητοποίησα επιτέλους οτι δεν είμαι αναγκασμένος να σκοτώνω ώρα σε ένα show που έχει χαθεί τόσο πολύ μέσα στο σεξιστικό in-joke του, που δε θυμάμαι καν τον καιρό που μου άρεσε. Time to move on.

Next week ξεκινάμε με τα Best. Φτυάρι no more!

(Scrubs, Season 6, Season 7 Episodes 1, 2, 3)
(Heroes, Volume 1, Volume 2)
(Entourage, Season 3, Season 4)

5 σχόλια:

  1. Φτυάρι απαραίτητο: Scrubs, Entourage και -όπως ακούω- Heroes (γιατί περιμένει στο δίσκο μου να αποφασίσω να το δω) ήταν σε εμφανέστατη παρακμή.

    Κυρίως το Scrubs• και μού άφησε πολύ κακή εντύπωση γιατί, σε κάποια φάση, είδα πεντέμισι σεζόν συνεχόμενες, μέχρι να προσγειωθώ στο απογοητευτικό τέλος της περασμένης σεζόν και στην αδιάφορη αρχή της τελευταίας.

    Α! Για το Entourage: give Ari his balls back...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Dexter" επιφυλάσσομαι, γιατί όπως και την πρώτη σεζόν, θέλω και τη δεύτερη να την απολαύσω μονοκοπανιά. Αν είναι πουθενά κοντά στα επίπεδα της πρώτης σεζόν, τότε σίγουρα θα κάνω κάποιο post μετά το season finale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. h 2h season tou dexter einai kaluterh apo thn 1h, apo tis kaluteres seires pou eida fetos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια, τέλεια, θα το περιλάβω μες στη βδομάδα εν όψει του season finale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή