Οι καλύτερες σειρές του 2010



Το 2010 δεν ήταν καθόλου κακή χρονιά για την τηλεόραση. Το λέω και το εννοώ, γιατί γράφτηκαν διάφορες κηδείες στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν, όταν τα ελεύθερα δίκτυα παρουσίασαν το χειρότερο πρόγραμμα στα όσα χρόνια παρακολουθώ αμερικάνικη τηλεόραση. Η μόνη καλή φετινή πρόταση (το Lone Star) κόπηκε πριν βγάλει κιχ, και πανικόβλητοι όλοι ανακήρυξαν ως ανεπιστρεπτί περασμένη τη χρυσή εποχή της US TV. Όμως αυτό σημαίνει πως ξεχνάμε την καλωδιακή, που πλέον παίζει μπάλα σχεδόν μόνη της.

Η αλήθεια είναι πως ναι, η εποχή που στιγματίστηκε από τα σπουδαία δράματα των Davids του ΗΒΟ πράγματι έχει ξεκάθαρα περάσει. Όμως ύστερα από 1-2 down seasons, νομίζω πως πλέον έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή αληθινά εξαιρετικής τηλεόρασης. Όπου πλέον δημιουργοί άλλα -και εδώ είναι η βασική διαφορά- και κοινό έχουν πραγματοποιήσει μαζική μετακίνηση στην καλωδιακή τηλεόραση, και όχι απαραίτητα την καλωδιακή των Υψηλών Στάνταρ (Και Μπάτζετ) του ΗΒΟ. Στην απλή, φτηνή, με διακοπές για διαφημίσεις, βασική καλωδιακή.

Και καθώς οι απόλυτοι αριθμοί συνεχίζουν να συρρικνώνονται, το πεδίο πλέον έχει γίνει μεγαλύτερο, και με περισσότερες ευκαιρίες. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι σε μια 'αποτυχημένη' σεζόν μπορεί να βρει κανείς τις περισσότερες γαμάτες νέες σειρές από οποιαδήποτε άλλη χρονιά της πρόσφατης μνήμης; Σειρές σαν το Louie ή το Terriers δε θα είχαν πάρει ποτέ έγκριση από ελεύθερο κανάλι, και σε εποχές που η βασική καλωδιακή έπαιρνε λιγότερα ρίσκα, ίσως ούτε και εκεί. Ενώ σειρές σαν το Community ή το Fringe να μην επιβίωναν στην ελεύθερη τηλεόραση αν το κοινό δεν είχε απλωθεί τόσο εντυπωσιακά, χαμηλώνοντας τον πήχυ της 'αποδεκτής' τηλεθέασης.

Όλα αυτά σημαίνουν πως έχουμε αρχίσει να διανύουμε μια περίοδο η οποία εικάζω πως δεν πρόκειται να βγάλει καμία τερατώδη, ευρείας αποδοχής επιτυχία είτε σε καλλιτεχνικό (The Wire, The Sopranos), είτε σε εμπορικό επίπεδο (Lost). Όμως θα είναι διάσπαρτη με μικρότερα διαμαντάκια (συγχωρείστε μου το κλισέ), περισσότερα, πιο πειραματικά, ακόμα πιο θαρραλέα, που ποιοτικά δε θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξακουστούς προκατόχους τους. Απλά δε θα μιλάει για αυτά όλη την ώρα το Entertainment Weekly.

Τον Abed, τον Hank ή τον Louie δε θα τους πείραζε. Ίσα-ίσα, μη σου πω.


~-~

To top-10:




10. Breaking Bad (Season 3)


10. Spartacus: Blood and Sand (Season 1)
Επειδή φυσικά ήταν όνειρό μου να μοιράσω μια θέση της δεκάδας ανάμεσα σε έναν έμπορο crystal meth στο πιο μαύρο ψυχογράφημα της τηλεόραση και σε έναν ανίκητο πολεμιστή αρένας στο ξεδιάντροπο green screen πορνογράφημα αίματος και σπέρματος.



9. Parks & Recreation (Season 2)
Η Leslie Knope είναι η ηγέτιδα που θα φέρει την αλλαγή. Ή έτσι πιστεύει. Στο γραφείο της, στο τμήμα της Δημοτικής Αρχής που ασχολείται με τα πάρκα, είναι μαζεμένα τα πιο αξιαγάπητα κουτορνίθια της τηλεόρασης. Κάθε τους περιπέτεια θα σε κάνει να γελάς βροντερά και να χαμογελάς γλυκά. Σε ίσες δόσεις.
(Ή αλλιώς, το Office που δεν έχουμε πια.)



8. Fringe (Seasons 2-3)
Κάθε πράγμα υπάρχει περισσότερες από μία φορές, και το ίδιο και ο κόσμος μας. Σε αυτή τη σύγχρονη επαναδιατύπωση των X-Files (αν αντί για εξωγήινους βάλεις σωσίες και shapeshifters από μια άλλη διάσταση) δύο παράλληλα σύμπαντα ετοιμάζονται να οδηγηθούν στην υπέρτατη μάχη επιβίωσης. Και όλα ξεκίνησαν όταν ο Walter έκλεψε κάτι που δεν του ανήκε. Το έκανε όμως από αγάπη.



7. The Tonight Show with Conan O' Brien
Για δύο εβδομάδες, ο Conan O'Brien ήξερε πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο Tonight Show του, χωρίς φόβο πως θα χάσει τη δουλειά του. Διότι την είχε ήδη χάσει. Οι τελευταίες μέρες του στην εκπομπή ήταν αγνό, ανόθευτο ξέφρενο χιούμορ και σάτιρα σε πλήρη απελευθέρωση.



6. Mad Men (Season 4)
Η πιο πολυβραβευμένη σειρά των τελευταίων χρόνων παίρνει δημιουργικό ρίσκο (που πολλοί θα πουν ότι δεν είχε ανάγκη, αλλά θα έχουν άδικο), μεταφέρεται σε νέο σκηνικό και τα ξαναπιάνει όλα από την αρχή, επιχειρώντας επιτέλους να δώσει μια πρώτη λύση στο ερώτημα "Ποιος είναι ο Don Draper." Η απάντηση θα σε κάνει να πεις "πφφ άντρες", αλλά η σεζόν είναι απλά απολαυστική.



5. Louie (Season 1)
Ο stand-up κωμικός Louis CK γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μικρά κυνικά φιλοσοφήματα πάνω στη ζωή, την οικογένεια, τη φυλή, το σεξ, τη δύναμη, τη θρησκεία. Σπάνια κανείς κατάφερε να φτάσει τόσο ξεκαρδιστικά στο συμπέρασμα πως η ζωή είναι φθορά. Σα να σου λέει, αφού ούτως ή άλλως γερνάμε, ζαρώνουμε και πεθαίνουμε, ε, στην πορεία τουλάχιστον ας το καφρίσουμε εντελώς.



4. Community (Seasons 1-2)
Αν οι εξωγήινοι σε 500 χρόνια ανακαλύψουν όλο το "Community" σε DVD, θα έχουν μια πολύ καλή ιδέα για την ποπ κουλτούρα μας στην αυγή του 21ου αιώνα. Επίσης, θα γελάσουν μέχρι δακρύων. Και, αναπάντεχα, θα συγκινηθούν κιόλας. Μετά από αυτό, σίγουρα θα μας επισκεφθούν με ειρηνικές προθέσεις.



3. Tremé (Season 1)
Οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Μην ψάξεις εδώ μεγάλες ιστορίες και πομπώδεις δηλώσεις. Αυτή η σειρά είναι όλη ατμόσφαιρα, συναισθήματα και μουσική. Φοβερή, φοβερή μουσική.



2. Doctor Who (Series 5)
Η σειρά γυρίζεται δεκαετίες, όμως για πρώτη φορά εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις που αφήνει το παραμυθένιο concept της. Πλέκοντας έναν καθηλωτικό χωροχρονικό γρίφο διαμέσου όλης της σεζόν, σου ψιθύρισε στο αυτί την πιο πολύτιμη συμβουλή: άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου, γιατί αυτό που βρίσκεται πέρα από τη φαντασία σου είναι κι αυτό που θα σε σώσει όταν, αναπόφευκτα, μεγαλώσεις.



1. Terriers (Season 1)
Σε ηλιόλουστα αμερικάνικα παράλια δύο φίλοι και συνεργάτες ιδιωτικοί ντετέκτιβ ξεσκεπάζουν σκοτεινή συνωμοσία, σε μια ιστορία ξεροκέφαλων losers που προσπαθούν να κάνουν το σωστό για τους δικούς τους ανθρώπους. Τίποτα, όμως, δε σε προετοιμάζει για το επιδέξια γραμμένο, δυσβάσταχτα περίπλοκο, βαθύτατα ανθρώπινο δράμα χαρακτήρων που θα δεις έκπληκτος να υφαίνεται μπροστά στα μάτια σου, επεισόδιο με επεισόδιο.


*Η λίστα δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο Jumping Fish.

~-~

Στη διάρκεια των χρόνων δεν είχα ποτέ σταθερό format για λίστες, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το καλύτερο κάθε χρονιάς το έβγαζα. Οπότε, οι προηγούμενες #1 σειρές ήταν οι:

2009 / Community
2008 / Dr. Horrible's Sing-Along Blog
2007 / The Sopranos
2006 / The Shield
2005 / Veronica Mars
'00s / Firefly


.

32 σχόλια:

  1. Ωραία λίστα, όντως όλα είχαν φέτος (εκτός απ' του Conan που δεν έχω γνώμη) εντυπωσιακές σεζόν. Bordwalk/Rubicon δεν σου άρεσαν; Θεωρώ πως ειδικά σε θέμα ατμόσφαιρας ήταν και τα 2 εξαιρετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. awwww exeis prwto to terriers!
    *ena dakry kylise*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος. 2,7,8 θα έλειπαν από τη δική μου.

    Curb your enthusiasm.
    Dexter
    Misfits
    Boardwalk Empire θα τις χώραγα στις 3 θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δει καθόλου Nikita με Maggie Q;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.Breaking Bad
    2.Mad Men
    3.Terriers
    4.Community
    5.Parks and Rec
    Ότιδηποτε άλλο είδα είναι ένα σκαλί κάτω απ αυτά.

    Για Treme κ Boardwalk έχω να πω ότι ήταν κ τα δύο πάρα πολύ κάλα άλλα ακόμα δν ανταπεξήλθαν στις (ούτως ή άλλως υπερβολικές) προσδοκίες. Και Terriers δεν έχω δει ακόμα όλη τη σεζόν αλλά είναι ΤΟΣΟ γάματο.

    ΥΓ:Όταν ξεθυμάνει το hangover των γιορτών θα ντραπεις γ τη θέση π έβαλες το breaking bad :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Louie ενώ μου άρεσε εκτός από ένα επεισόδιο δεν το βρήκα τόσο τρομερό. Conan και γενικά τα καθημερινά show δεν μπορώ να ταιριάξω σε top ο,τιδήποτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο! Με εξαίρεση τον Σπάρτακο συμφωνώ. Στη δική μου λίστα είναι παραπάνω το Breaking Bad και το Fringe και υπάρχουν τα Misfits & Boardwalk.

    Το 2011 να δούμε τι θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι το Community "έπεσε" στη 4η θεση μάλλον λέει πολλά για την άνοδο της καλής τηλεόρασης.
    Επίσης πόσο λάθος έπεσα όταν νόμισα στην αρχή ότι το Terriers ήταν "σαν ένα show του USA, αλλά λίγο καλύτερο". Τελικά αποδείχτηκε η καλύτερη διασταύρωση της Veronica Mars και του Firefly. Το πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο είναι ένα καλό ερώτημα, αλλά ένιωθα όταν το έβλεπα κάτι από το δράμα της πρώτης και τη δημιουργία ενός ensemble χαρακτήρων ανάλογου σε ποιότητα του δεύτερου. Να μιλάμε για ένα τρίτης γενιάς show του Whedon;
    Και συγχαρητήρια για το Treme, το οποίο απουσίαζε μυστηριωδώς από πολλές λίστες φέτος. Αν και ούτε στο δικό μου top-10 θα είχε θέση, γιατί τη θεωρώ απλά μια σειρά εκτός συναγωνισμού. Χωρίς πλοκή και κυλούσε πιο γρήγορα και εντυπωσιακά και από τα ίδια τα τραγούδια που παίζονταν εκεί μέσα.

    ΥΓ. Μήπως παρακολούθησες καθόλου Futurama; Επέστρεψε δυναμικά, όντας το καλύτερο τηλεοπτικό καρτούν για το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Boardwalk/Rubicon ωραία, αλλά δεν πέθανα. Είμαι και στα δύο μετά τη μέση, αλλά πριν το τέλος των σεζόν τους.

    Misfits δε μου αρέσει. Θα προσπαθήσω να κάνω ένα ποστ μες στη βδομάδα, επειδή γενικά βλέπω ότι συζητιέται πολύ, και το είδα μόλις πρόσφατα.

    Futurama, όπως και όλα τα καρτούν, τα παρακολουθώ σποραδικά και κάπως τυχαία, ανάλογα με διάθεση, χρόνο κτλ. Δε θα έβαζα κάποιο στη δεκάδα μου. Σίγουρα όχι τώρα, σε τόσο προχωρημένες σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nikita, ναι, το βλέπω κάθε βδομάδα, το βρίσκω απολαυστικό και απολύτως πετυχημένο για αυτό που είναι και αυτό που πάει να κάνει. Όχι σειρά που νιώθω την ανάγκη να γράψω γι'αυτήν στο μπλογκ, αλλά καλή, συνεπής διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Darkcity, ισχύει σαφώς ότι φέτος ήταν πολύ-πολύ καλύτερη χρονιά από πέρσι, αλλά παράλληλα ισχύει κι άλλος παράγοντας όταν φτιάχνω λίστα. (Και είναι καθαρά υποκειμενικός φυσικά.) Στο μυαλό μου υπήρχαν 4 σειρές που θα μπορούσαν απόλυτα να στηρίξουν την 1η θέση. Στην ψυχαναγκαστική αγωνία πάνω, η πρώτη που 'έσβησα' από την κούρσα για την κορυφή, ήταν εκείνη που την είχε ήδη κατακτήσει μια φορά. Αλλά από εκεί και ύστερα, είναι σαφές ότι το Community του 2010 είναι μια σειρά εξελιγμένη και απείρως ανώτερη από το Community του 2009. Οπότε όταν κάποιος διαλέγει αυτό σαν φετινό #1 (όπως και έγινε!) σε καμία περίπτωση δε θα διαφωνήσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Community, Terriers είναι μπροστά και για εμένα, εννοείται. Περάσα ώρες να ΞΑΝΑβλέπω επεισόδια από τη συγκεκριμένη σειρά. To Fringe είχε πολύ καλύτερη σεζόν από την προηγούμενη και ακολουθεί σαφώς, αλλά την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησα το "Breaking Bad" (ξέρω είναι τραγικό, που δεν είχα δει μέχρι τώρα) και είναι ψηλότερα από τον Walternate και ΣΙΑ.

    και...

    Επειδή είμαι "a sucker for" τύπους σαν τον Tim Roth παραμένω πιστός στο Lie To Me, το House δεν μπορώ να το σταματήσω

    και η αμαρτία της χρονιάς είναι ότι συνεχίζω να βλέπω "Chuck" επειδή λυπάμαι τις ώρες που ξόδεψα σε περασμένες σεζόν, που δεν είχα να δω κάτι άλλο. Ελπίζω φέτος να "πεθάνει". Ας δείξει το άσπρο κωλαράκι της αλλού η ξανθιά.

    LAST BUT NOT LEAST Όχι ότι ο Conan δεν είναι καλός, αλλά ο αγαπημένος μου όλων των εποχών είναι ο Craig Ferguson. Ο άνθρωπος έκανε τον Salman Rushdie να χορέψει. Αυτή είναι τηλεόραση (και από network κιόλας)

    http://www.youtube.com/watch?v=OuEIVtLE4d8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεγάλο respect και για Craig, δεν το συζητώ. Απλά για Conan ήταν μια ιδιαίτερη, κάπως ιστορική περίσταση που θα μνημονεύεται, γι'αυτό και ξεχώρισα αυτόν τη δεδομένη στιγμή. Όταν παίζουν στα ίσα, ο Craig ίσως και να είναι όντως καλύτερος.

    Breaking Bad μεγάλη σειρά. Ο λόγος που δεν το έχω σε ψηλότερη θέση είναι διότι προτιμώ σε ετήσιες λίστες να κρατάω τα πιο καινούρια πράγματα ή έστω τα παλιότερα που είτε κάνουν κάτι ιστορικό (πχ τελειώνουν) είτε κάποιου είδους υπέρβαση (το Community είχε breakout χρονιά, το Mad Men επανεφηύρε τον εαυτό του). Το Breaking Bad ήταν απλώς όσο καλό ήταν πάντα.

    Κι επίσης, ήταν μια πολύ γαμάτη χρονιά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ κι επαυξάνω για το λόγο που δεν το είχες ψηλότερα.

    Ξέχασα ν' αναφέρω και Dexter, που τον έχω σε μεγάλη υπόληψη, αλλά όπως είπες δεν έκανε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα του, ενώ με απογοήτευσε μάλλον το BBT (Big Bang). Οκ, συνεχίζω και γελάω με αρκετά πράγματα, αλλά δεν "κλαίω" άλλο...

    Ο Craig είναι (κατά τον ίδιο) that scottish conan guy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως το Doctor Who episode του Craig έχει σίγουρη θέση στη λίστα με τα 50 επεισόδια της χρονιάς, που φέτος επανέρχεται μετά την περσινή απουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω το πιο εντυπωσιακό comeback φέτος ήταν του Futurama. Πραγματικά πολύ δυνατή σεζόν.

    Απο κει και πέρα, απο non scripted σειρές νομίζω η καλύτερη είναι το Top Gear χαλαρά. Τα απίστευτα production values, η επιπέδου κινηματογράφου σκηνοθεσία, η άψογη μουσική και φυσικά το άπειρο γέλιο, όλα μαζί συνηπάρχουν σε τεράστιες ποσότητες σ' αυτό το show. Ακόμα και με περιορισμένο το μπάτζετ φέτος, οι τύποι κάνανε παπάδες. Ειδικά τα specials που προβλήθηκαν πρόσφατα ήταν απίστευτα.

    Απο κει και πέρα συμφωνώ με την λίστα. Θα έβαζα μέσα και τον πολυαγαπημένο House ο οποίος παρά τα 6 χρόνια στην πλάτη του συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μου.

    Απο police procedurals νομίζω αυτό που ξεχώρισε (και ξεχωρίζει απ' την πρώτη στιγμή) ειναι το The Mentalist. Έχει κάτι αυτή η σειρά, ίσως το Red John ark, ίσως η απίστευτη ηθοποιία του Baker, δεν ξέρω, πάντως δεν χάνω ποτέ επεισόδιο.

    Και το Lie to Me φάνηκε να βελτιώνεται φέτος αρκετά. Διασκεδαστικό procedural. Και έχει και Tim Roth, always a plus.

    Αγαπημένο pop corn φέτος ήταν το Burn Notice που είναι οτι πρέπει για μασαμπούκα και λιώσιμο. Αυτό και το Dexter που αν και παραμένει διασκεδαστικό, έχει αρχίσει να δείχνει αρκετά κουρασμένο. Το φινάλε π.χ. ήταν ψιλοαπαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο TIRGE CHINO ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ!!! ΑΡΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μία είναι η αγία τριάδα μου για φέτο:

    1. Doctor Who
    2. Community

    καιιιιιι

    3. Spartacus!!!

    και δεν ντρέπομαι καθόλου μα καθόλου γι αυτό :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δε ντρέπεται η ίδια η σειρά για την πάρτη της, εσύ θα ντραπείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγώ ντρέπομαι, γιατί το Chuck είναι το χειρότερο που έχει γραφτεί σ' αυτό το ποστ. και η σειρά νομίζω ότι ντρέπεται κι αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Chuck πραγματικά, κούραση. Εγώ όταν του δώσανε full season (και άρα αυξάνοντας τις πιθανότητες και για περαιτέρω ανανέωση) απλά είπα ΟΚ, τέλος. Αν και είχα διασκεδάσει το mini-season 3a (τα τελευταία 6 επεισόδια της περσινής σεζόν που προέκυψαν εκτάκτως από το πουθενά), νιώθω πως ήταν εξαίρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. In MY list:

    1. Doctor who
    2. Ashes to Ashes
    3. True blood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το Ashes to Ashes αν ήταν μια σειρά ανεξάρτητη ίσως να μπορούσα να το δω, αλλά ως 'συνέχεια' του Life on Mars βρήκα πως μου ήταν αδύνατον να το παρακολουθήσω. Απλά λάθος, λάθος, λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. dark tyler gia mena to ashes to ashes itan san spin-off tou life on mars. ENNOEITAI 1000 fores kalytero to LoM... exei kai ton John Simm...ton opoio latreuo....kai mou arese to AtA san anexartiti seira. (san synexeia tou LoM einai megali vlakeia)
    To LoM einai apo tis all-time agapimenes mou seires :}:}:} The Master rules!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γνωριζει κανεις ποτε χεκινα η νεα season breaking bad? Πραγματικα απιστευτη σειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιας και αναφέρθηκε το Ashes to Ashes, να πω κι ότι το πιο γαμάτο πράγμα (γενικότερα) που είδα φέτος ήταν το Life on Mars, το οποίο το είχα δυο χρόνια στο περίμενε. Δεν ήταν φετινή σειρά για να μπορώ να τη συμπεριλάβω σε κάποια λίστα, αλλά το φινάλε του ήταν απλά ό,τι πιο ανατριχιαστικό και θαρραλέο και διαφορετικό είδα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λιγο πολύ ασχετο με το post αλλα αφου αναφερθηκε το Ashes to Ashes…
    To Life On Mars ηταν υπεροχο!!! Ποιος θα σκεφτονταν να βαλει τον πρωταγωνιστη να "πεθαινει" στο pilot? Pure dead brilliant! Ειδικα όταν βγαινει κλαιγοντας από το αυτοκινητο του και τον χτυπαει το άλλο αυτοκινητο και κανει close-up στα ματια του Sam….και με υποκρουση τον Bowie…Αψογο. O John Simm νομιζω ότι ηταν συνταρακτικος…Bloody gorgeous.Με λιγα λογια τελεια σειρα από αυτές που θες να βλεπεις παλι και παλι αν και ξερεις τι ατακα θα πει καποιος την επομενη στιγμη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. jesus, "Απαγορεύονται τα spoilers"
    einai grammeno pantou, epomenws den htan anagkh na mas xalaseis mia seira pou sxediazame na doume...

    eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. (Το πιο πάνω ανώνυμο σχόλιο είχε και μια δεύτερη παράγραφο που δεν ήταν spoiler αλλά έμοιαζε με τέτοιο, οπότε την έκοψα για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Σόρι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. pote 8a er8ei post me top 50 episodes?? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για την άλλη Δευτέρα το βλέπω, και θα πιάσει όλη τη βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή