Top-50 Episodes, 2010: #40-31

Κατεβαίνουμε.


~-~

40 > How I Met Your Mother 6x04 Subway Wars
(w: Chris Harris / Pamela Fryman)
New York, I <3 you. [...]


39 > The Simpsons 22x03 MoneyBART
(tagged by: Banksy)
 Όχι φυσικά για το επεισόδιο, αλλά για το ανατριχιαστικά και κατάμαυρα σατιρικό opening sequence έμπνευσης Banksy. [...]

38 > Modern Family 1x17 Truth Be Told
(w: Joe Lawson / d: Jason Winer)
Ξέρετε πότε με γονατίζει από τα γέλια η σειρά; Όταν έχει την κάθε οικογένεια να κάνει τα δικά της, ώστε να αγνοώ τους υπόλοιπους και να εστιάζω στον Phil. Ειδικά όταν μπλέκει σε uber-awkward, Facebook-ικής φύσεως παρεξηγήσεις. Και ακόμα πιο ειδικά, όταν αυτές έχουν την μορφή της Judy Greer.

37 > Dexter 5x09 Teenage Wasteland
(w: Lauren Gussis / d: Ernest Dickerson)
Πολύ ωραία τα πράγματα που έκανε φέτος το Dexter με την Lumen (πριν φτάσει στο χειρότερο φινάλε της σειράς μέχρι σήμερα) αλλά το καλύτερο επεισόδιο ήταν αυτό που έκανε τον Dexter να μοιάζει με World’s Best Dad χωρίς να γίνεται φλώρος, και την Astor να μοιάζει ενδιαφέρων χαρακτήρας χωρίς να γίνεται ακριβώς συμπαθής. Φοβερή ισορροπία, γαμάτο επεισόδιο.


36 > True Blood 3x08 Night on the Sun
(w: Raelle Tucker / d: Lesli Linka Glatter)
Το τελευταίο 10λεπτο που επισκίασε όλη την υπόλοιπη σεζόν, με άγριο α λα Buffy/Faith ξυλίκι, σεξ στα πατώματα και πισώπλατα παλουκώματα. Epic. [...]

35 > Lost 6x09 Ab Aeterno
(w: Melinda Hsu Taylor & Greggory Nations / d: Tucker Gates)
H τελευταία σεζόν του Lost κατάφερε να είναι μετριοχάλια τόσο ενώ τη βλέπαμε όσο και in retrospect, αλλά αυτό το επεισόδιο ξεχωρίζει θυμίζοντας κάτι από τα παλιά. Σαν το old-school Lost που αγαπήσαμε, έπιασε έναν χαρακτήρα (τον μυστηριώδη, αθάνατο, eyelinered Richard) και μας παρουσίασε από την αρχή ως το τέλος το τραγικό του ταξίδι προς την εξιλέωση. Πολύ δυνατό. Κι εμμένω στην άποχή μου πως το Richard & the Others παραμένει το καλύτερο αχρησιμοποίητο όνομα μπάντας. (Έχουμε και το Immortal Richard για την αναπόφευκτη σόλο καριέρα που θα επακολουθήσει.) [...]
>> Εναλλακτικό επεισόδιο για αυτή τη θέση: ‘Peter’, του Fringe. Το ίδιο πράγμα, αλλά για τον Walter Bishop. (Σε αντιστοιχία, το band name edώ θα ήταν Walter & the Bells, και Crazy Bishop για την σόλο καριέρα.)

34 Community 2x09 Conspiracy Theories and Interior Design
(w: Chris McKenna / d: Adam Davidson)
Γελοίες συνωμοσίες, φρούρια από κουβέρτες, sub-plots που ενώνονται με τρόπους απρόβλεπτους, over-the-top γελοιότητας ‘ανατροπές’ στο τελευταίο act, και ο Professor Professerson. Ένα από τα καλύτερα δομημένα σενάρια της χρονιάς. [...]

33 Gossip Girl 4x11 The Townies
(w: Amanda Lasher & Stephanie Savage / d: Joe Lazarov)
Είμαι εντελώς sucker για αναπάντεχα ζευγαρώματα, και συγγνώμη αλλά ο Dan και η Blair είναι από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ. [...]

32 Mad Men 4x03 The Good News
(w: Jonathan Abrahams and Matthew Weiner / d: Jennifer Getzinger)
Μιλώντας για αναπάντεχα ζευγαρώματα, Don + Lane = BFF.

31 Terriers 1x13 Hail Mary
(w: Ted Griffin & Nicholas Griffin / d: Ted Griffin)
Και μιλώντας για ζευγαρώματα εν γένει, αυτό ήταν το καλύτερο που έχω δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην τηλεόραση. Hank και Britt, bros for life. “We gotta stop splitting up.” [...]


.

27 σχόλια:

  1. τι εννοείς ν.31??? είδες 30 καλύτερα επεισόδια φέτος? αλήθεια?

    θα παραμονεύω στα επόμενα ποστ σκοτεινέ tyler... ετοιμάσου για γκρίνια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ένα από αυτά είναι TOY GLEE κιόλας χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού έχεις True Blοοd περιμένω και The Vampire Diaries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και περιμένουμε και τα recaps που υποσχέθηκες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kai fantazomai oti auto einai to mono LOST ths fetinhs listas..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο με τη λίστα, αλλά να πω εδώ που είναι γενικού τύπου ποστ, ότι για όσους δεν βλέπουν Good Wife αξίζει να τσεκάρουν τα δύο επεισόδια που κάνει guest ο Michael J. Fox. Το πιο πρόσφατο (2x13) και ακόμα ένα πιο πίσω στη σεζόν. Είναι φοβερός.

    Και επιπλέον το V αυτή την εβδομάδα είχε το καλύτερο του επεισόδιο ως τώρα. Γενικά η δεύτερη σεζόν είναι αρκετά επίπεδα πάνω από την πρώτη, αλλά ειδικά το προχθεσινό ήταν επεισόδιο σειράς που θα γούσταρω να βλέπω προσεκτικά και όχι σε παράθυρο την ώρα που γράφω τέτοια ποστς. :P
    Η γελοία χριστιανική προπαγάνδα παραμένει βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pragmatika elpizw k se Melrose Place alla fovamai pws me tin elpida th meinw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. crying in the subway!

    εκ των οπισθεν παλούκωμα!

    φρούρια απο κουβέρτες!!! turkish district!

    Dan+Blair!

    και είμαστε ακόμα στα 30!! :P

    χελ γιεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το επεισόδιο του V της προηγούμενης βδομάδας αποφάσισα πως ούτε τα 350MΒ στον σκληρό μου δεν αξίζει. Ειδικά εκεί που η Αννα εμφανίζεται με greenscreen σε άλλη χώρα, έμεινα μαλάκας. Οι βαρετοί και μονότονοι χαρακτήρες του να βρουν άλλο pc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι, το V δεν έχει γίνει καλύτερο. Μάλιστα σαν αν έχει γίνει πιο ασυνάρτητο.


    Στο θέμα τώρα: Community ή Terriers θα έχουν τα περισσότερα επεισόδια στην λίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Community. Του Terriers τα καλύτερα επεισόδια λειτουργούν περισσότερο in context. Εξ ου και το Terriers #1 σειρά ενώ το Community έχει περισσότερα stand-out επεισόδια.

    Αλλά γενικά, ξέρεις. Αντιστάθηκα πολύ στον πειρασμό να γεμίσω μια 20άδα με επεισόδια μόνο από Terriers, Community & Doctor Who.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτη φόρα γράφω το blog απλά τέλειο....φοβερή δουλειά!!!Μπράβο!!!.....ασχετό αλλά πως σου φαίνονται τα Justified , Lights Out και Mr. Sunshine???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Cotsos, το Good Wife γενικά πώς σου φαίνεται; Από όσο διαβάζω σχόλια, όλοι λίγο-πολύ συμφωνούν ότι είναι καλή έως και πολύ καλή σειρά (είναι #1 προτεραιότητα για το επόμενό μου break), αλλά η διαφωνία υπάρχει σχετικά με το 'next-level appreciation'.

    Tzinos_M, το πάλεψα πολύ, αλήθεια το πάλεψα. Ήταν φοβερή μου απόλαυση η σειρά, αλλά δεν μπόρεσα να στριμώξω στην 50άδα το φινάλε. Θα την θυμόμαστε με (ένοχη) αγάπη.

    Godfather, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Για το Mr. Sunshine επιφυλάσσομαι να απαντήσω αύριο που θα έχω χρόνο να το δω. Για τα άλλα δυστυχώς θα σε απογοητεύσω. Το μεν Justified το είδα λίγο στην αρχή, 3-4 επεισόδια, καλή σειρά, δεν τρελάθηκα, αλλά τώρα που όλοι λένε πως έχει ανέβει επίπεδο δεν έχω προλάβει να κάνω catch-up. Το δε Lights Out δεν το έχω δει, αλλά νομίζω δεν είναι για μένα, πιστεύω μου λείπει το γονίδιο που κάνει κάποιον να μπορεί να παρακολουθήσει boxer dramas.

    Το Episodes, από την άλλη, έχει ενδιαφέρον και θα ποστάρω σίγουρα μόλις τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!και κάτι ακόμη το Rubicon??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή προσπάθεια, ωραία ατμόσφαιρα, αλλά δε με ενθουσίασαν ποτέ ούτε οι χαρακτήρες ούτε και η συνωμοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nαι ρε Lost !
    Αν και το ειχα βαλει πρωτο σε λίστα με τις απογοητεύσεις της χρονιάς, θα ημουν υποκριτής αν έλεγα επεισόδια οπως το ab aeterno και το across the sea δεν είχαν κατι απο lost που αγαπήσα

    Συμφωνω οτι το Terriers λειτουργούσε καλύτερα σαν συνολο και ότι αμεσως αμεσως μου ηρθαν 2 επεισόδια καλυτερα απο το φινάλε στο μυαλό. Λογικα είναι παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nai ti katalavainw.. Pragmati tha tin thymomaste.. Akoma elpizw se kapoio thavma kapou sto pisw meros tou myalou mou an kai gia na einai seira pou den epiase sto CW dyskola na ginei kati.. Isws kapoia stigmi sto epomeno reboot tou 90210 :P (pou einai mia seira pou pragmatika aksize cancellation se antithesi me to Melrose Place pou akoma pistevw oti tha to eixe swsei kapoia metakinisi sto programma tou kanaliou..) Pantws an sou vrethei xronos tha ithela poly kapoia stigmi na dw ena post pou na anaferetai sti seira san synolo giati se genikes grammes oi apopseis mas panw stis seires sympiptoun kai tha ithela na dw kai sto Melrose an symfwnoume kai pws sou fanike synolika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το Good Wife είναι για μένα ένα κλικ πάνω από ένα procedural που βλέπω σε παράθυρο για να περνά η ώρα (πχ Bones, CSI) και ένα κλικ κάτω από μία σειρά που απολαμβάνω (Fringe,Community).
    Έχω και κολληματάκι με την Margulies από 14 χρονών από το ER. :P

    Έχει επεισόδια που έχω κολλήσει (όπως τα δύο του Fox) αλλά και άλλα αδιάφορα.
    Έχει χαρακτήρες που λατρεύω όπως του Alan Cumming, έχει χαρακτήρες που με γυρνάν τάντερα όπως η Kalinda.
    Πάντως με κρατάει.
    Δεν ξέρω όμως αν θα σε κρατήσει για συνεχόμενο viewing, μιας και δεν έχει κάποιο τόσο δυνατό κεντρικό storyline. Σε μικρές δόσεις δουλεύει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάλιστα, νομίζω με κάλυψες απόλυτα. Ελπίζω να το πιάσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Cotsos

    Kalinda ftw! Κατά τ'άλλα καλά τα λες. Άντε να ξαναδούμε και τον χαρακτήρα της Jill Flint!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Modern Family και Community σίγουρα είχαν τα καλύτερα επεισόδια από όλες τις κωμικές σειρές πέρσι! Αλλά δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο το 30 Rock εξαφανίστηκε από όλες τις λίστες με τις καλύτερες κωμικές σειράς της χρονιάς.. Οκ σεναριακά έχει πέσει λίγο η σειρά, αλλά δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα πολύ αστείο sitcom, με έξυπνες ατάκες και πολύ καλό cast. Είναι λίγο άδικο, δεν είναι..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχει εξαντληθεί κάπως πιστεύω. Προσωπικά το βλέπω ακόμα, χωρίς να μου κάνει τίποτα φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. true blood!!!oh yeah oh yeah!!!!(μικρός χορός χαράς)
    Εric-Talbot-King...epic :}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από αυτά έχω δει 5:

    39 > The Simpsons 22x03 MoneyBART: Ο Banksy είναι ιδιοφυής Καλλιτέχνης. ΤΕΛΟΣ. (το επεισόδιο δυστυχώς μετριότατο)

    37 > Dexter 5x09 Teenage Wasteland: Δεν μου άρεσε όπως δεν μου άρεσε γενικά η 5η σεζόν... Για μένα είναι η χειρότερη της σειράς (πολύ μελόδραμα έπεσε και κλισεδιάρικο μάλιστα).

    36 > True Blood 3x08 Night on the Sun: Νταξ, το τελευταίο 10λεπτο ήταν γαμάτο. Πάντως κάποιο άλλο επεισόδιο είχε το καλύτερο φινάλε της σειράς... ;)

    35 > Lost 6x09 Ab Aeterno: Η με διαφορά χειρότερη σεζόν της σειράς (δυστυχώς μας την κράτησαν για το τέλος) είχε και μερικά καλά έως γαμάτα επεισόδια... Ε σίγουρα το Ab Aeterno ήταν το πιο γαμάτο.

    31 Terriers 1x13 Hail Mary: Το Terriers το είδα με καθυστέρηση, αφού κόπηκε... και το είδα σαν μίνι σειρά μέσα σε 2 ημέρες... και το αγάπησα τρελά... Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο επεισόδιο... και δεν θέλω κιόλας. :)

    ΥΓ: Tyler θα το πω κι ας γίνω για άλλη μια φορά γραφικός (δεν με νοιάζει:p): Έχεις τελειώσει την 8η σεζόν του 24; Ειλικρινά δεν νομίζω να υπήρχε περίπτωση να μην έβαζες έστω κι ένα επεισόδιο στην 50άδα (ίσως το 22ο)... Το 13ο είχε την χειρότερη "ανατροπή" στην ιστορία του 24, αλλά ευτυχώς απ΄το 14ο και μετά άρχισε να γαμάει (κυρίως απ΄το 16ο)... Πίστεψέ με, πρόσφερε και πάλι απίστευτες συγκινήσεις... Cotsos υποστήριξέ με...!!! :p ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαίρομαι που το ακούω γιατί είμαι στο 12ο. Τσούκου-τσούκου θα τα καταφέρω, απλά δε μπορούσα να κρατήσω άλλο τη λίστα. Ευχαρίστως όταν τελειώσω τη σειρά να ανασκευάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σίγουρα θα ανασκευάσεις... Γι'αυτή την ανασκευή ζω! :p Πάντως για το 13 σε προειδοποίησα (θα βρίζεις στο τέλος - όπως βρίζαμε όλοι μας:p)... αλλά μην απογοητευτείς... έχεις να δεις μερικά από τα πιο bad-ass σκηνικά στην ιστορία του 24 (μην σου πω ότι το πιο bad-ass είναι στο 8x22 - δεν έχεις δει τέτοιον Jack Bauer!!!) και αυτό ξέρεις πως δεν είναι λίγο... Α να σου πω ότι το 15 και το 16 προβλήθηκαν μαζί στην Αμερική οπότε καλό είναι να τα δεις μαζί... Ε, αν δεις και το game-changer 17 από κει και πέρα τα υπόλοιπα βλέπονται νεράκι και το τσούκου-τσούκου μπορεί άνετα να γίνει τσάκα-τσάκα... ;) Τέλος έχει το πιο γαμάτο φινάλε που θα μπορούσε να έχει (ειδικά μετά από 8 σεζόν)... Προσωπικά με ικανοποίησε απόλυτα (κι ας μην βγει ποτέ ταινία - που λέει ο λόγος:p)!!! Αυτά, δεν σε ζαλίζω άλλο (για την ώρα:p).

    ΑπάντησηΔιαγραφή