Top-50 Episodes, 2010: #50-41


Κόψαμε πίτα στη δουλειά, έγινε το Super Bowl, μπαίνουν οι Απόκριες, παίχτηκε και το πρώτο σπουδαίο επεισόδιο του 2011, ε, σα να ήρθε ο καιρός ανεβάσω επιτέλους και αυτή την αραχνιασμένη 50άδα επεισοδίων μου για το 2010 όσο ακόμα έχουμε, ξέρεις, 2010. (Μόλις με ένα μήνα καθυστέρηση!)

Μερικά σύντομα πραγματάκια: Αυτή τη λίστα την ανεβάζω από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του μπλογκ με μόνη διακοπή την περσινή, όταν κάπου ανάμεσα στις λίστες δεκαετίας και στο between-jobs-άγχος μου, δεν αξιώθηκα ποτέ να την ανεβάσω. (Αν και μια δεκάδα είμαι σίγουρος ότι κάπου την έχω καταχωνιασμένη. Λέω να την ρετρο-ανεβάσω για λόγους αρχείου.) Η λογική δεν είναι να βάλω κάτω όλα τα επεισόδια κάθε σειράς που είδα και να τα κατατάξω με αυστηρότητα, αλλά περισσότερο να αποτυπώσω σε μια λίστα (φυσικά έπρεπε να είναι λίστα, γιατί χωρίς τους ψυχαναγκασμούς μας δεν είμαστε τίποτα) τα πράγματα που αγάπησα ή που θυμάμαι περισσότερο από την περασμένη χρονιά. Κάτι σαν recap, ένα πράγμα. (Για τα περισσότερα επεισόδια που αναφέρονται, υπάρχει link μέσα στο [...] που οδηγεί στο ποστ που είχα κάνει όταν πρωτοπροβλήθηκε.)

Για να χωράνε όσο περισσότερα γίνεται, προσπαθώ να μη δίνω σε καμία σειρά πάνω από δύο slots στην 50άδα, άαααντε άμα είναι super να δίνω τρία. (Κι άμα είναι το Community να δίνω τέσσερα, εντάξει εντάξει ΣΥΓΓΝΩΜΗ.) Κοινώς, όχι, δεν θεωρώ πως υπήρξαν φέτος 50 επεισόδια σειρών που ήταν καλύτερα από 10 επεισόδια Terriers ή 8 επεισόδια Treme, απλώς αυτά είναι τα 50 που γούσταρα, που ξεχώρισα, που -για τον έναν λόγο ή τον άλλον- θυμάμαι αυτή τη στιγμή εντονότερα.

Μετά το άλμα η δεκάδα 50-41 και στη συνέχεια κάθε μέρα κι άλλη μία ως το top-10 μες στο weekend.


~-~



50 > The Amazing Race 17x01 They Don't Call It The Amazing Race for Nothin'!
Γιατί αυτό είναι το αστειότερο πράγμα που συνέβη όλη τη χρονιά.


49 > Lie to Me 1x19 Pied Piper
(w: Sharon Lee Watson / d: Paul McCrane)
Δεν πεθαίνω με τα procedurals ακόμα κι όταν είναι καλά (όπως το Lie to Me δηλαδή), αλλά εδώ ο Shawn Ryan μάζεψε ξανά το μισό καστ του Shield σε ένα γαμάτο αυτοτελές μυστήριο. Αδύνατον να αντισταθώ. [...]



48 > Boardwalk Empire 1x01 Boardwalk Empire
(w: Terence Winter / d: Martin Scorsese)
Από αυτές τις παραγωγές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό (και καθόλου δεδομένες δεν πρέπει να τις θεωρούμε για την τηλεόραση) ακόμα κι αν σε κρατούν σε κάποια απόσταση την ίδια στιγμή. Δεν το αγάπησα, αλλά και ο Buscemi απολαυστικός είναι, και ο Scorsese σε ρίχνει κατευθείαν στο κλίμα της εποχής πριν ξεκινήσει ο Winter να πλάθει την ιστορία του. [...]


47 > The Daily Show with Jon Stewart – March 18 – Gary Locke
Παρόλο που δεν έχει τα performance skills ενός Colbert, ο Jon Stewart παρόλ’αυτά δεν κώλωσε καθόλου να παίξει μια ολόκληρη εκπομπή ως Glenn Beck, ξεφτιλίζοντας τις άναρθρες και παράλογες φοβικές κραυγές του στην πορεία.


46 > Entourage 7x05 Bottoms Up
(w: Ally Musika / d: Dan Attias)
Όπου το Entourage ως απόλυτη αντρική φαντασίωση φτάνει στην ολοκλήρωσή του, με τον Vince να τα φτιάχνει με την πορνο-uber-στάρ Sasha Grey, η οποία εδώ παίζει μια εξιδανικευμένη εκδοχή του εαυτού της. Κάτι σαν την τέλεια γυναίκα δηλαδή. Excelsior! [...]


45 > 30 Rock 5x04 Live Show
(w: Robert Carlock & Tina Fey / d: Beth McCarthy-Miller)
Η Tina Fey έπαιξε με τους περιορισμούς ενός live show χρησιμοποιώντας τους με κατάλληλο τρόπο για μεγιστοποίηση του κωμικού effect. Για παράδειγμα, στις διηγήσεις, τους κεντρικούς χαρακτήρες έπαιζαν νεότεροι ή/και καυτότεροι ηθοποιοί. Μπόνους πόντοι για τις μικρές, ξεκαρδιστικές διαφορές ανάμεσα στις εκδοχές Δυτικής και Ανατολικής όχθης. [...]


44 > Nikita 1x09 One Way
(w: Albert Kim / d: Ken Fink)
Κάθε άλλο παρά ξαναζεσταμμένο φαγητό, η περιπέτεια-ριμέικ του CW είναι σταθερή απόλαυση με καλύτερη στιγμή της αυτό το αναπάντεχο team-up της Nikita με τον Michael.


43 > Survivor: Heroes Vs. Villains 20x12 A Sinking Ship
Οι καημένοι οι παραγωγοί στρίμωξαν δύο Συμβούλια σε ένα επεισόδιο γιατί νόμιζαν πως θα ήταν προβλέψιμο. Αλλά με τον RUSSELL HANTZ! τίποτα δεν είναι προβλέψιμο. Το Συμβούλιο όπου ο Βασιλιάς της Σαμόα αποφασίζει να διώξει απ’το παιχνίδι της σύμμαχό του Danielle “γιατί έτσι”, είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του show. [...]


42 > Chuck 3x18 Chuck Versus the Subway
(w: Matt Miller/Allison Adler & Phil Klemmer / d: Matt Shakman)
Chuck 3x19 Chuck Versus the Ring: Part II
(w: Josh Schwartz & Chris Fedak / d: Robert Duncan McNeill)
Η 3η σεζόν Chuck δε βλεπόταν με το συμπάθιο, μέχρι τη στιγμή που οι παραγωγοί πήραν 6 έξτρα επεισόδια που δεν περίμεναν, αφού είχαν κλείσει το season arc. Εκεί χαλάρωσαν, έκαναν fun πραγματάκια, και κατέληξαν την season 3.2 με ένα αληθινά δυνατό και συναισθηματικό φινάλε που είχε τον Brandon Routh ως γνήσιο Κακό και τον Scott Bakula να επαναφέρει στη σειρά το αληθινό κέντρο βάρους της: Τη σχέση των τριών Bartowski.


41 > Breaking Bad 3x07 One Minute
(w: Thomas Schnauz / d: Michelle MacLaren)
Γιατί η σκηνή του Hank με τα δύο ξαδέρφια στο πάρκινγκ στο τέλος του επεισοδίου, είναι υπόδειγμα του πώς γράφεις κόντρα στις δραματουργικές συμβάσεις και πώς σκηνοθετείς μέχρι ο άλλος να χαϊδεύει το πάτωμα με το σαγόνι του. [...]


.

14 σχόλια:

  1. Παρακαλώ όχι σχόλια 'μπα, νωρίς-νωρίς' γιατί παραείναι εύκολα και προφανή. Κρατάμε κι ένα επίπεδο εδώ μέσα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από Survivor περίμενα το Banana Etiquette, αλλά κι αυτό μεγάλο επεισόδιο.
    Nikita πρέπει να συνεχίσω κάποια στιγμή αλλά στα 4-5 επεισόδια που 'χα δει δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο πέρα από τυπικό action

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικα με Nikita, δεν ειναι πως προκειται για κατι ριζοσπαστικο. Αλλα ειναι σταθερα good fun, εχει παντα δυνατα επεισοδοα, και καλο γενικο arc. Και την Maggie Q. Επισης μου αρεσε το στοιχειο της ανατροπης στον πιλοτο, που αλλαξε αυτο που νομιζαμε πως θα ηταν η σειρα.

    Για το Survivor φυσικα το Banana Etiquette ηταν το καλυτερο της σεζον, αλλα κι αυτο δε μπορουσα να μη το βαλω! Best tribal ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι και καλά μπορείς να διαλέξεις τα 3 καλύτερα απ τα 13 επεισόδια του Terriers. Yeah right :P

    Το συγκεκριμένο επ του Survivor ίσως και να ήταν αντάξιο του banana etiquette αν δεν είχε διπλό TC που είναι γενικά ξενέρωμα.

    I guess εισαι και έσυ ένας απ αυτούς που θεωρούν το Fly καλύτερο του One Minute. Χαίρομαι.

    Και το Modern Warfare θα είναι νο1 (ξέρω τρομερά δύσκολη πρόβλεψη)

    Και ένα τελευταίο. Υπάρχει άλλο επ boardwalk στην 50άδα; Γιατί το αριστούργημα της σειράς δεν το έγραψε ο Winter ούτε το σκηνοθέτησε ο Scorsese :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και καλά μπορείς να διαλέξεις τα 3 καλύτερα απ τα 13 επεισόδια του Terriers. Yeah right :P

    Χαχα, ναι, ακριβώς. Είπαμε, συμβολικό. Κουβέντα να γίνεται. Πάντως η αλήθεια είναι ότι 2-3 μου άρεσαν περισσότερο, τα θυμάμαι πιο έντονα. Αλλά γενικά είναι από αυτές τις σειρές, τύπου Wire, που δεν ξεχωρίζεις εύκολα κάποιο επεισόδιο, το λατρεύεις όλο μαζί.


    Re: Boardwalk, δεν έχω δει ακόμα όλη τη σεζόν (μου μένουν 4 επεισόδια), υποθέτω ότι εννοείς κάποιο από αυτά τα τελευταία. Ας είναι μια από τις μεγάλες αδικίες που θα σχολιάζω του χρόνου τέτοια εποχή, αν είναι όντως όσο καλά ακούω πως είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 1x07 - Home εννοούσα από boardwalk. Νομίζω το 1ο π εμφανίζεται ο παραμορφωμένος hitman.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [ και σορρυ για το ασχετο αλλα σχολιασε και τ δυο καλα επεισοδια του 2011, τα προσφατα απο himym - episodes]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παναθεμά σε dark tyler..200 κλικ έκανα πάνω στο "κάντε κλικ στον τίτλο του ποστ" κ περίμενα να ανοίξει η σελίδα αλλά τίποτα. και έβριζα τη φορθνετ βραδιατικά και έκανα ρισταρτ το ρούτερ. κ πάλι από την αρχή...πφφφφ έσκασα.
    μέχρι που κατάλαβα τι στα κομμάτια εννοούσες. μιλάς με γρίφους :P

    και στις 50 θέσεις άμα θες βάζεις όλο το community (κρατάς και για τα επόμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καιρό έχω να μπω εδώ μέσα οπότε καλή χρονιά. ακόμα περιμένω ένα γρήγορο review γia το unfulfilled in treatment ενώ αύριο θα θυμιζουμε next top model με τα δάκρυα του FNL.
    KEEP THIS BLOG ALIVE BROTHER!
    mike patra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει μείνει ζωντανό το μπλογκ και σε δυσκολότερα, οπότε don't worry :)

    Για FNL θα ποστάρω οπωσδήποτε έστω και προς το weekend - ανάλογα πότε θα προλάβω να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να έχεις το το Nikita 1x09 εδώ να υποθέσω το επικό 1x11 με την πιο πορωτική σκηνη του 2010 είναι πιο κάτω;
    Εκτος αν δε το θεωρεις το καλύτερο της σειράς ως τώρα, οπότε πάω πάσο.

    Παντως εχω μεγάλη περιέργεια για την 20αδα σου και το σε ποιες θέσεις θα έχεις τις επεισοδιάρες:

    Vincent and the doctor, the suitcase, modern warfare, Quid Pro Quo, kill them all.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4 από τα 6 επεισόδια που αναφέρεις είναι στην 20άδα μου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από αυτά έχω δει τα εξής 3:

    48 > Boardwalk Empire 1x01: Καταπληκτική παραγωγή, εξαιρετική σκηνοθεσία αλλά από κει και πέρα δεν ξετρελάθηκα... Με λίγα λόγια συμφωνούμε...

    44 > Nikita 1x09 One Way: "Κάθε άλλο παρά ξαναζεσταμμένο φαγητό, η περιπέτεια-ριμέικ του CW είναι σταθερή απόλαυση" Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μάλλον αυτό το επεισόδιο μου άρεσε λιγότερο απ'όλα τα υπόλοιπα... Ίσως επειδή δεν χωνεύω την φάτσα του Michael (είναι και κακός ηθοποιός).

    41 > Breaking Bad 3x07 One Minute

    Τρελή επεισοδιάρα!!! Η πρώτη φορά που το Breaking Bad μου θύμισε λίγο από την "real time" αγωνία του 24...!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή