The Zeros: My number 17, Battlestar Galactica


Sci Fi (2003-2009)
Developed by Ron D. Moore

Ποιος να το έλεγε οτι η σημαντικότερη απάντηση της τέχνης στην 11η Σεπτεμβρίου, και ταυτόχρονα η πιο θαρραλέα πολιτική σειρά της τηλεόρασης θα ήταν το re-imagining ενός cheesy show από τα '80s με διαστημόπλοια και τενεκεδένιους εχθρούς. Το οποίο τόλμησε να θέσει θαρραλέα ερωτήματα για την ηθική, τη θρησκεία και την ψυχή πακετάροντάς τα ως μια καθηλωτική διαστημική όπερα.

~-~-~

essential episodes:
1x01 33
1x12/13 Kobol's Last Gleaming
3x03/04 Exodus (Part 1 | Part 2)
3x19/20 Crossroads (Part 1 | Part 2)
4x09 Hub
4x15 No Exit

~-~-~

links:

.

12 σχόλια:

  1. ...και φυσικά, να μην ξεχνάμε το "πανέμορφο" θρησκευτικό του μήνυμα!

    [Βλέπε: Ένας είναι ο αληθινός Θεός και μοναδικός προφήτης αυτού, o Gaius Baltar! :-D]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ZOMG, δηλαδή το Grey's Anatomy θα το βάλεις ψηλότερα; Oh, Noes. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα δούμε ωραία πράγματα πιο πάνω αν είναι το BSG τόσο "χαμηλά". Εξαιρετική σειρά, μας τα χάλασε σε ελάχιστα σημεία (και όχι το φινάλε δεν ήταν ένα απ' αυτά για μένα).

    @Duncan: δεν εκπλήσσομαι για τη γνώμη σου, αλλά πέραν του φινάλε, δεν υπήρχε κάποιο "μήνυμα" συγκεκριμένο. Οι ήρωες ανακάλυπταν κι εκείνοι τη θρησκεία και έκαναν τις επιλογές τους. Αλλά εντάξει, δεν είναι και Lost, σωστά; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστος.καλη σειρα αλλα μη τρελαθουμε κιολας.

    ασε που ολο αυτο το και καλα φιλοσοφικο υποβαθρο ειναι απλα πασπαλισμα για credibility points,

    εκτος εαν η αντιστοιχια cylons-us troops in iraq ειναι τοσο ψαγμενο που εγω δεν το καταλαβα.τελος παντων.


    ps : tyler νασαι καλα,που με ωθησες να κατσω να δω το arrested development



    ποσο καμμενη σειρα ειναι !!!
    αγαπαμε dr tobias funke κ τους blue people χαχαχαχαχαχα

    κωμωδια grammenh apo atoma υψηλου iq (για χαμηλο iq εχουμε το friends)



    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Dexter: Φυσικά κι ο κάθε ήρωας ανακαλύπτει τη θρησκεία του. Αυτό της έλειπε της σειράς, να καταστρέψει τους χαρακτήρες της!

    Τώρα, το ότι εκείνοι που εμμένουν στους "παλιούς" θεούς προβάλλονται ως αιμοδιψείς, βάρβαροι και μισο-cylon-οι (που αυτό στη σειρά είναι συνώνυμο του ανθενωτισμού και του μίσους) λειτουργώντας ως αντίβαρο στον μετανοημένο, θαυματουργό και μεσσιανικό Baltar, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με οιαδήποτε μορφή προκατάληψης, ενώ κάθε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις είναι απλώς συμπτωματική! :-D

    ΥΓ.: Κι άσε το LOST στο θρόνο του. Τώρα μιλάμε για BSG! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει την πλάκα του όταν οι μισοί λένε ότι στο BSG ο Ronald D Moore κάνει προπαγάνδα υπέρ του μονοθεϊσμού (αφού παρουσιάζει όλους τους υπόλοιπους όπως λες) και οι άλλοι μισοί ότι στο Caprica κάνει προπαγάνδα κατά του μονοθεϊσμού (μονοθεϊστές = τρομοκράτες κτλ). Τι θέλει να πει επιτέλους αυτός ο αχρείος άνθρωπος με τις σειρές του; :P

    ΥΓ. Κι εγώ βλέπω για πρώτη φορά Arrested Development αυτές τις μέρες και έχω πεθάνει στα γέλια. Φοβερά καλογραμμένη κωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχοντας παρακολουθήσει το blog σου για πολύ καιρό, μου κάνει εντύπωση η τόσο χαμηλή θέση του BSG. Τόσα posts και αναλύσεις και να καταλήξει στη 17η θέση;

    Το BSG σίγουρα είχε τα προβλήματα του όπως και όλες οι σειρές και το τέλος του ήταν μη αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος των θεατών του συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Στο σύνολο της όμως ήταν κατά τη γνώμη μου μια από τις καλύτερες των 00's. Είναι από αυτές τις σειρές που σου δίνουν αφορμή για συζήτηση και σκέψη. Δεν συνηθίζω να κρίνω τις λίστες των άλλων γιατί είναι αποτέλεσμα προσωπικών διεργασιών και προτιμήσεων αλλά δεν κρύβω την έκπληξή μου.

    Θα είχε ενδιαφέρον πέρα από τις λίστες να έβλεπα μια ανάλυση των 00's σε γενικότερο πλαίσιο. Ήταν μια δεκαετία που η τηλεόραση πήρε τα πάνω της και άρχισε να ωριμάζει θεματολογικά και τεχνολογικά. Όπως επίσης και για τις τάσεις της δεκαετίας: too much τρομοκρατία, εμμονή με τον Θεό και με την επιστήμη απέναντι, σε μια Αμερική (μαζί και της η Ελλάδα) που ο μισός πληθυσμός πιστεύει ότι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα και ότι η Εξελικτική θεωρεία είναι απλώς μια θεωρεία, τα σενάρια τύπου αποκάλυψης, την στροφή σε πιο ενήλικο κοινό, την απενεχοποίηση των geeks και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 17!.........17!.................17!...............17????? Ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο σύνολο της όμως ήταν κατά τη γνώμη μου μια από τις καλύτερες των 00's.

    Και σύμφωνα με τη δική μου, επίσης. Το ότι είναι μες στην 20άδα σημαίνει ότι είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές της δεκαετίας. Εξάλλου οι λίστες είναι κάτι το πολύ σχετικό. Για παράδειγμα δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεχωρίζει κάτι που είναι στο 17 από κάτι που είναι στο 11. Και τα δύο είναι πολύ κοντά στο να τα θεωρώ αριστουργήματα ή έστω σειρές που στιγμάτισαν τη δεκαετία.

    Γενικότερα, αν αφήσουμε έξω τις πρώτες 6-7 σειρές της λίστας, που ξεκάθαρα για μένα είναι πολύ μπροστά σε επίπεδο αγάπης, όλες οι υπόλοιπες είναι σε παρόμοια επίπεδα. Οπότε ας μην κολλήσουμε τόσο στον αριθμό, κι ας σταθούμε στην εκτίμηση μιας σειράς που και οι δύο αγαπάμε :)

    Όσο αφορά στο άλλο point του σχολίου σου, έχω έναν τέτοιο σκοπό, ναι. Μια ολόκληρη δεκαετία είναι πολύ μεγάλη για να στριμωχτεί η εκτίμησή της σε μια λίστα ή κάλυψη μιας βδομάδας στο τέλος Δεκεμβρίου. Έχω σκοπό να το κάνω σαν τα 20ά γενέθλια του Mega ένα πράγμα: κάπως ατελείωτο. Θα μιλήσουμε για πολλά πράγματα, ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι να ξεχνούσα εντελώς ότι είδα το BSG...
    ...για να μπορούσα να το ξαναδώ από την αρχή, "παρθένος".

    Frak, δεν νομίζω ότι θα καταφέρουν να ξαναγράψουν τέτοια σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ok προσωπικά είμαι καλυμμένος με την απάντησή σου άλλωστε δεν είναι κάποιος διαγωνισμός για το ποια σειρά θα βγει πρώτη και περιμένω με ενδιαφέρον όποτε προκύψει τέτοιο post(s) στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή