Top-50 Episodes, 2010: #20-11

Καθώς μπαίνουμε 20άδα, γίνεται του Moffat το κάγκελο. Το top-10 θα ανέβει Παρασκευή πρωί.

~-~

20 > The Office 7x11/12 Classy Christmas
(w: Mindy Kaling / d: Rainn Wilson)
H επιστροφή της Holly είναι ένα διπλό επεισόδιο πολύ γλυκό, πολύ αστείο, και δίχως την παραμικρή κοιλιά - ακριβώς το Office που κάποτε είχαμε αγαπήσει. Έξτρα πόντοι για τη χρήση του Woody από το Toy Story σε συναισθηματική σκηνή-κλειδί.


19 > Breaking Bad 3x10 Fly
(w: Sam Catlin & Moira Walley-Beckett / d: Rian Johnson)
Ο Road Runner και το Κογιότ πακεταρισμένοι ως μια κατάμαυρα ξεκαρδιστική σπουδή πάνω στην εμμονή, και ως προφίλ ενός ανθρώπου που κατατρώγεται από τις ενοχές του. Τρισμέγιστος Bryan Cranston. [...]

18 > Sherlock 1x01 A Study in Pink
(w: Steven Moffat / d: Paul McGuigan)
Ο Moffat φέρνει στον Sherlock Holmes στο σήμερα, κρατώντας τον ταυτόχρονα στην εποχή, στο στυλ, στο περιβάλλον που ανήκει. Η ιδανική αναβίωση. [...]



17 > Treme 1x01 Do You Know What It Means
(w: David Simon & Eric Overmyer / d: Agnieszka Holland)
Το τέλειο μουσικό, τηλεοπτικό άλμπουμ. Στο ριπίτ ξανά και ξανά και ξανά. [...]

16 > Party Down 2x05 Steve Guttenberg's Birthday
(w: John Enbom & Dan Etheridge / d: Bryan Gordon)
Δεν υπάρχει στιγμή αυτού του επεισοδίου που να μην είσαι σε disbelief για το πόσο random και άβολα και αστεία την ίδια στιγμή είναι τα πάντα στην οθόνη. Έξτρα πόντοι για το ”Ayn Rand wrote about how awesome awesome people are.”

15 > Louie 1x09 Bully
(w&d: Louis C.K.)
Μια φανταστική σπουδή πάνω στη γοητεία και την ψευδαίσθηση της δύναμης. Όταν η κωμωδία παίρνει σκοτεινές, πλήρως αναπάντεχες στροφές προς το άγνωστο. [...]

14 > Community 2x08 Cooperative Calligraphy
(w: Megan Ganz / d: Joe Russo)
Όπου η Annie τους κρατάει όλους μέσα σε ένα δωμάτιο μέχρι να βρεθεί ποιος έκλεψε το στυλό της, και το αποτέλεσμα είναι το πιο αστείο, εφευρετικό και γλυκό bottle episode που έχει γυριστεί. [...]



13 > Survivor: Heroes Vs. Villains 20x06 Banana Etiquette
Όπου ο Russell καταφέρνει να κάνει το μαθηματικά αδύνατο, στο πιο μεγάλο nail-biter που μας έχει δώσει το Survivor ίσως και στην ιστορία του. [...]

12 > Doctor Who 2x12/13 The Pandorica Opens/The Big Bang
(w: Steven Moffat / d: Toby Haynes)
Το τέλειο παραμύθι χρειάζεται ένα φοβερά συναισθηματικό φινάλε που να σε κάνει να εκτιμήσεις εκ νέου κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή του... [...] [...]



11 > Doctor Who 5x01 The Eleventh Hour
(w: Steven Moffat / d: Adam Smith)
...αλλά ακόμα περισσότερο μια ιδανική αρχή που να καταφέρνει μέσα σε λίγα λεπτά, λίγες σκηνές, λίγα κομμάτια διαλόγου, να σε βυθίσει μέσα στον μαγικό κόσμο της. [...]


.

29 σχόλια:

  1. το party down έφυγε άδοξα.

    απλά ήθελα να το πω κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PERIMENO ENA QUICK COMMENT GIA TIN TRITH SEZON TOY IN TREATMENT AN TO EIDES...
    MAD MEN XTIPAEI PENTADA;
    AN OXI ΘΑ ΣΤΕΙΛΟ ΕΚΕΙ ΤΟΝ GATUZO NA KANEI TSABOYKADES....
    mike patra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dark tyler, mporw na se rwtisw kati? Kapoia, opoiadipote seira toy Showtime Network, den parakoloytheis? toso kako to vriskeis?Genikotera, respect sto blog post, axiologa ta perissotera.
    Giannis - Athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπέροχο το The Eleventh Hour! η πρώτη μου επαφή με DW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. i teliki dekada tha ine apla ola ta ypoloipa episodia doctor who me kana dyo community gia ksekarfwma? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mike Patra, το In Treatment ήταν ένα χρονικό commitment που δε μπορούσα να κάνω μέσα στη διάρκεια της σεζόν παράλληλα με τη δουλειά. Υποθέτω θα το δω το Πάσχα.

    Το Mad Men σαν σειρά το είχα 6ο για φέτος, σαν επεισόδιο, wait and see ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη, από Showtime είχα στην 50άδα μου μόνο ένα επεισόδιο Dexter αν θυμάμαι καλά. Δεν ήταν τυχαία η μικρή εκπροσώπηση - όπως διαπιστώνεις κι εσύ στο σχόλιό σου, οι σειρές αυτού του καναλιού απλά δε μου αρέσουν. Νομίζω πως έχουν μια προσέγγιση του στυλ "βρείτε μια γαμάτη gimmicky ιδέα" και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει μια εξίσου καλή σειρά από πίσω.

    Κάποιες παλιότερες σειρές διήρκησαν αρκετά. Το Weeds ήταν πολύ καλό για αρκετό καιρό, το Dexter με λυπεί όσο συνεχίζεται αλλά παραμένει μια σειρά που βλέπεται. Οι υπόλοιπες, για μένα, δεν βλέπονται πέραν μιας χούφτας επεισοδίων.

    Με αστερίσκο βάζω τις δύο τωρινές τους, καινούριες σειρές (Episodes & Shameless) τις οποίες παρακολουθώ και παραμένω λίγο ως πολύ αρκετά ικανοποιημένος ώστε να θέλω να δω και επόμενες σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vincent and the Doctor και The Time of Angels/Flesh and Stone στην δεκάδα, κανά δυο-τρία Community, ένα-δυο Terriers και ότι μείνει απομείνει για τα υπόλοιπα σήριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά είπαμε, δε θα έβαζα 6 από τα 13 επεισόδια του Doctor Who στη λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δικιο έχεις. αν και ξέρω ηδη τα 6 απο τα 10 επεισόδια.. αμέ. Αλλα δε τα λέω για την εκπληξη και γιατι δε ξέρω την σειρά που τα έχεις..χεχε

    Μόνο σε μένα δεν πρέπει να άρεσε το Fly. Ολοι το έχετε στις επεισοδιάρες της σειράς. damn. Αν και μου έχεις εξηγησει επακριβως τους λόγους που είναι τόσο καλό σαν επεισόδιο, αδυνάτω να το συλλάβω για να μ αρέσει.

    Το εχω σε φακελο στο desktop με το όνομα αυπνίες, με το που το βάζω, πέφτω ξερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to fly [breaking bad] tha to vaza kai triada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. dark να σε ρωτήσω κάτι τα weeds και entourage αξίζει κανείς να τα δεί;;;για τον Dexter διαφωνώ μαζι σου αν και η 5η σεζόν ηταν κάπως πεσμένη η σειρά ειναι καταπληκτική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι και για τα δύο που ρωτάς, για άλλους λόγους τελειώς. Το Weeds στις 3 πρώτες σεζόν του ήταν μια πολύ καλή σειρά, το Entourage από την άλλη έχει κάτι το πολύ εύκολο και appealing και εθιστικό παρότι αν με ρώταγες να σου απαντήσω με μια λέξη, μάλλον κακή θα την έλεγα τη σειρά παρά καλή.

    Dexter δεν είναι ότι δε μου αρέσει. Απλά ότι οι συγγραφείς έχουν επιλέξει τη λούπα που επαναλαμβάνουν σεζόν μετά τη σεζόν, κ ά θ ε χρόνο, με αποτέλεσμα όσο καλές κι αν είναι κάποιες σεζόν (η 5η, καλή ώρα), στο τέλος θα γυρνάμε ξανά στα ίδια. Αυτό γίνεται κατ'εξακολούθηση από το τέλος της 2ης και μετά. Βλέπω, και ξέρω τι περιμένω.

    That said, πρώτη σεζόν=σπουδαία τηλεόραση. Όπως κι η δεύτερη, μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οκ με κάλυψες ευχαρίστω πολύ ...για το dexter συμφωνώ σε αύτο που λές και πιστεύω χρειάζεται κατι , ενα σημαντικό γεγονός η σειρά για να ξαναπιάσει κορυφη...για την 4η σεζον τελευταίο επισοδειο τι λες ? πιστεύω ειναι συνταρακτικό...το damages καλο? για το good wife γιατί έχει γίενει τόσος ντόρος αξιζει πραγματικά ??το fly είναι ένα απο τα πιό έξυπνα επισόδεια που έχω δει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υποθέτω εννοούσες "όσο καλές κι αν είναι κάποιες σεζόν (η , καλή ώρα)". :Ρ Η 5η είναι τελείως crap.

    To Weeds με έχει πληγώσει που συνέχισε μετά την 3η σεζόν. Ήταν ένα καταπληκτικό φινάλε και το διαλύσανε. Την πιο πρόσφατη σεζόν ακόμη να τη δω (δε θυμάμαι καν ποια είναι, έχω σταματήσει στην 5η νομίζω) αλλά σκοπεύω κάποια στιγμή να τη συνεχίσω, μόνο και μόνο για το γαμώτο της υπόθεσης -- για τη Nancy και τον hot πρωτότοκό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσον αφορά το In treatment, ως κάποιος που λάτρεψε τις 2 πρώτες σεζόν, έχω να πω για την τρίτη, ότι με ψιλοαπογοήτευσε. Το γεγονός ότι όλα τα επεισοδία, δηλαδή οι βασικές ιστορίες και οι χαρακτήρες είναι γραμμένα χωρίς να είναι εμπνευσμένα από το αντίστοιχο ισραηλίτικό in treatment λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασικά η 5η έκανε ωραία δουλειά με τον χαρακτήρα της Julia Stiles, δεν έχω παράπονο. Απλά ως συνήθως οι περιφερειακοί (δηλαδή ΟΛΟΙ πλην του Dex) χαρακτήρες ήταν για ύπνους, και το φινάλε τραγικό.

    Η 4η από την άλλη ήταν τόοοσο μια από τα ίδια ρε συ, τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά είχε τρομερό φινάλε. Αν έβαζες μαζί την 4η και την 5η θα μπορούσες να βγάλεις μια σεζόν αντάξια της 1ης και μια σεζόν αντάξια της 3ης :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. brother kalimera...
    me ekeino to finale tou FNL etsi tha ti kathariseis?
    perimeno post...dakrivrexto....!
    kai mia cine erotisi... to giaponeziko to confessions to eides?
    mazi me to never let me go ...shivers all over my spine
    mike patra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ήθελα να κάνω μια μίνι υπερπαραγωγή για το FNL αλλά τελικά χρόνος γιοκ και δεν έκανα ούτε καν το ποστ :p
    Θα το κάνω οπωσδήποτε όμως, μάλλον αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. δεν με είπες για damages καλό? good wife πολυς ντόρος ειναι καλή η σειρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Noel για το Weeds πάντως και εγώ είχα εγκαταλείψει κάθε προσδοκία έδω και χρόνια αλλά η 6η σεζόν ήταν έκπληξη. Δεν είναι η ίδια σειρά πλέον αλλά το ότι έχει εγκαταλείψει το "καμμένο/σατιρικό" κομμάτι και είναι πλέον ξεκάθαρα dramedy το έχει αναζωογονήσει.

    Επίσης μια και αναφέρθηκε το In Treatment και μένα δεν μου κάνει πλέον την ίδια αίσθηση και έχω κολλήσει στη 2η σεζόν. Εξίσου καλό είναι απλά δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει ξανά την μαγεία του καίνουριου που είχε η πρώτη σεζόν. Πλέον ξέρεις τι να περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. godfather --

    To Damages δεν είναι το είδος της σειράς που μου αρέσει. Αυτές οι διαρκείς ανατροπές ως αυτοσκοπός με κούρασαν γρήγορα. Δεν έβρισκα στη σειρά ούτε ουσία, ούτε ψυχή, ούτε κάτι απ'το οποίο να πιαστώ.

    Για το Good Wife ακούω από όλους τα καλύτερα. Είναι #1 προτεραιότητά μου για την επόμενη φορά που θα βρω λίγο χρόνο στο πρόγραμμα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Tyler ti paizei me to Luck? Pote tha xekinisei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είχα μια ελπίδα για άνοιξη, αλλά δε το βλέπω γιατί δεν έχει ακουστεί κιχ. Αλλά το ΗΒΟ λέει πως η σειρά είναι σε γυρίσματα, άρα είμαστε ΟΚ. Ίσως καλοκαίρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To The Pandorica Opens/The Big Bang mono stin 12h thesi? ok to Eleventh Hour stin 11 (eleventh kai 11???)
    EEE OXI!!!einai adiko adiko adiko!!! to Pandorica-Big Bang itan apla yperoxo eprepe na itan stin 3ada (opos elpizo na einai to Vincent and the Doctor)
    tha perimeno me anipomonisia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε ένα ιδανικό σύμπαν, έχω βγάλει ένα top-5 αποκλειστικά με επεισόδια του Doctor Who κι ένα top-5 αποκλειστικά με επεισόδια του Community :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 19 > Breaking Bad 3x10 Fly: Επεισοδιάρα, ΑΛΛΑ προτιμώ το One Minute μόνο και μόνο για το φινάλε του...

    Τώρα για το Dexter, η αγαπημένη μου σεζόν είναι η 4η (κι ας είχε φινάλε copy-paste από μια αγαπημένη μου σειρά:p) μόνο και μόνο για τον Trinity. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τόσο ανατριχιαστικό πορτρέτο δολοφόνου σε σειρά (ήταν και η ερμηνεία του Lithgow τέλεια φυσικά)! Θα προτιμούσα να βλέπω τη σειρά Trinity: The Early Years παρά το Dexter. H 5η σεζόν (για μένα πάντα) ήταν με διαφορά η χειρότερα (ναι, ακόμα κι απ΄την 3η)... 4-1-2-3-5. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όπως έχεις καταλάβει ψάχνω ποιές σειρές να δώ :P:P:P toudors καλό?το hustle?

    ΑπάντησηΔιαγραφή